DİTİB Ayrımcılıkla Mücadele Bürosu tarafından hazırlanan rapora göre geçtiğimiz yıl 35 camiye yönelik saldırı veya tehdit gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) "2022 Cami Saldırıları" raporunu yayınladı. Rapora göre, 2022'de Almanya'daki 35 cami, çeşitli saldırı ve tehdit türlerine maruz kaldı.

Rapora göre geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleşen saldırılardan 20'si camilere hakaret, küfür ve tehdit içeren mektuplar veya e-postalar gönderilerek, 7'si duvarlara hakaret içeren yazılar yazılarak, 6'sı fiziksel hasar verilerek ve 2'si camilere kundaklama yapılarak gerçekleştirildi.

Raporda, saldırıya uğrayan camilerin 26'sının DİTİB'e ait olduğunu, diğerlerinin ise çeşitli İslami cemiyetlere bağlı olduğu kaydedildi. 

2021 yılında 43, 2020 yılında ise 111 caminin benzer şekilde saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi: "Camilere yönelik saldırılar, ister tehdit ister fiziksel saldırı şeklinde olsun, bir toplumdaki Müslüman karşıtı ajitasyonun en görünür ve açık biçimidir. Burada, yekpare olarak tanımlanan bir dini gruba duyulan nefret, insanların dini kimliğini başka hiçbir şeye benzemeyen bir şekilde temsil eden bir sembole karşı açığa vurulmaktadır. Müslüman kişi ya da gruplara yönelik saldırıların Hanau'daki terör saldırısında olduğu gibi İslam karşıtı, Müslüman karşıtı ya da göç karşıtı olduğu çoğu zaman inkar edilmektedir. Buna karşın, bu raporda belgelenen camilere yönelik saldırıların Müslüman karşıtı arka planı açıktır."

Raporda belirtilen sayıların sadece kayıt alınan vakalar olduğuna dikkat çekilirken, kayıt altına alınmamış daha fazla saldırı olduğunun altı çizildi.

Almanya'da, DİTİB'e bağlı yaklaşık 1000 cami bulunmaktadır.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.