Almanya Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, bu yıl ülkede yaklaşık 750 bin genç 18 yaşına girecek. Hükümet, bu yıl 18 yaşını dolduran tüm gençlere 200 euroluk kültür çeki dağıtılacağını açıkladı. 

"KulturPass" adlı çek, müze ziyaretleri, tiyatro, sinema, sergi, müzik konserleri gibi kültür-sanat etkinliklerinde veya kitap ve müzik aleti almak için kullanılabilecek. 

Hükümet, bu adımla pandemi sürecinde zor günler yaşayan gençlere ve kültür sektörüne destek sağlamayı hedefliyor.

Avrupa'dan Haberadlı web sitesinde yer alan habere göre; 18 yaşındaki gençler haziran ayı ortasından itibaren çeki kulanmaya başlayabilecek.  

Haberde, gençlere farklı teklifler sunmak isteyen kültür ve sanat kurumlarının KulturPass'a dahil olmak için www.kulturpass.de adresinden kayıt yaptırabileceği belirtildi.

Almanya Kültür Bakanı Claudia Roth (Yeşiller Partisi), KulturPass'ın 2023'te 18 yaşını dolduracak 750 bin genç için bir doğum günü hediyesi olacağını duyurmuştu. Bakan Roth, KulturPass'ın pandemi döneminde kapalı olan kültür kurumlarının genç bir yerel kitleyi çekmek ve onları uzun vadede elde tutmak için harika bir fırsat olduğunu belirtti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.