Almanya Federal İçişleri Bakanlığı ile Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Merkezi (BBK), 14 Eylül tarihinde ülke genelinde yapılacak bir dizi afet ve savaş uyarısı planladığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı sekreteri Juliane Seifert, bu uyarıların saat 11:00’de sirenler, bilgi ekranları, televizyon, radyo ve NINA mobil uygulama aracılığıyla yapılacağını ifade etti.

BBK Başkanı Ralph Tiesler, Uyarı Günü (Warntag) boyunca çeşitli alarm sistemleri harekete geçirileceğini, ve ‘gürültülü’ bir gün olacağı uyarısında bulundu. 

BBK'nın geçen yıl düzenlediği Uyarı Günü’nde vatandaşların yüzde 90'ının uyarıları aldığı belirtildi. Ancak aksaklıklar da yaşandı.  Aralık ayında Almanya'daki 294 ilçenin tamamında ve 107 kentsel bölgede ilk kez test edildi. Ancak bazı kullanıcılar için mesajlar saat 11:15 civarında iletilebildi, bazıları ise hiçbir şekilde uyarı almadı. Ayrıca Berlin'de neredeyse hiç siren sesi duyulmadı. Planlanan 400 yeni sirenin çoğunun o dönemde henüz kurulmadığı belirtildi.

Geçmiş dönemde bazı bölgelerde özellikle eski tip cep telefonu modellerinde hücresel iletişim sistemiyle uyumsuzluk yaşandı. BBK, bu tür problemlerin çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

2020 Eylül'ünde gerçekleşen ilk ulusal uyarı gününde, NINA ve KATWARN uygulamaları aracılığıyla gönderilen BBK uyarıları neredeyse yarım saatlik gecikme ile vatandaşlara ulaşmıştı. Federal İçişleri Bakanlığı, o dönemdeki testin başarısız olduğunu açıklamıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş