Almanya’da yasal asgari saat ücretinin 1 Ocak 2024 itibariyle 12 eurodan 12,41 euroya çıkartılmasına karar verildi. 2025 itibariyle bu miktar 41 cent daha artarak 12,82 euroya çıkacak. 

Almanya Asgari Ücret Komisyonu’nun haziran ayında açıkladığı yasal asgari ücretin 2024 ve 2025 yıllarında 41 cent olmak üzere, toplam 82 sentlik artış teklifi, hükümet tarafından kabul edildi. 

1 Ocak'ta alt ücret sınırı saat başına brüt 12,41 Euro'ya, bir yıl sonra ise 12,82 Euro'ya yükseltilecek. Bu yüzde 6,8 oranında bir artışa karşılık geliyor.

82 sentlik zam tepki topladı
Asgari ücretin iki yıl içerisinde sadece 82 sent artacak olması farklı kesimlerin eleştirisine neden oldu. 

Yeşiller Partisi genel başkan yardımcısı Andreas Audretsch, artışın çok küçük olduğunu ve komisyonun kararının “kötü bir şakadan başka bir şey olmadığını” dile getirdi. Audretsch, asgari ücretin, ülkedeki ortalama maaşın yüzde 60'ı seviyesine sabitlenmesini talep etti ve bu durumda 2024 yılında asgari ücretin saatlik miktarının 14 euro olacağı anlamına geldiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde muhalefette yer alan Sol Parti'den ayrılarak yeni bir parti kuracağını açıklayan Sahra Wagenknecht’de asgari ücretin 14 euroya çıkması gerektiğini belirtirken,  bunun yanı sıra varlıklara yönelik vergilendirilmenin de artmasını istediğini dile getirdi.

Almanya'da yaklaşık 2,6 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Bu rakamın, 2024 yılında 3 milyona ulaşması bekleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş