Almanya'da kararlaştırılan bazı kural ve kanun değişiklikleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İnşaat sektöründe maaş artışı ve bina aydınlatmaları gibi farklı alanlarda yürürlüğe giren değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:

İnşaat sektörü

  • İnşaat sektöründe çalışan inşaat işçileri ve bu alandaki taşeron firmalarda çalışanların maaşlarına zam yapıldı. Taşeron firmalarda çalışan işçilerin saat ücreti 13 euro’ya çıktı. İnşaat işçilerinin ücretleri de Batı Almanya’da yüzde 2, Doğu Almanya’da ise 2.7 oranında artacak. İnşaat işçilerine Mayıs ayında bir kereye mahsus olmak üzere 450 euro ek ödeme yapılacak.
  • İnşaat alanındaki stajyerlere ödenen ücrette artış yapılacak. Batı Almanya’daki kursiyerlere 15 euro, doğudaki kursiyerlere ise 25 euro ek ödeme yapılacak.
  • İnşatlarda badana boya ve cilalama işlerinde çalışan işçilerin maaşları Batı Almanya’da saat başına 18.39 euroya, Doğu Almanya’da ise 17.86 euro’ya çıkacak.

Sağlık

  • Doktora gitmeden telefonla hastalık raporu alma işlemleri 1 Nisan’dan itibaren sona erdi.
  • 7 Nisan 2023'ten itibaren korona ile ilgili tüm tedbirler kaldırıldı. Şu anda doktor, klinik ve bakımevlerinde zorunlu olan ziyaretçilerin maske takması kuralının devam edip etmeyeceğine gelecek hafta belli olacak.

49 Euroluk toplu taşıma bileti

  • 3 Nisan 2023 tarihinden itibaren 49 euroluk toplu taşıma biletlerinin ön satışına başlanacak. Almanya çapında geçerli olacak biletler 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Federal ve eyalet hükümetlerinin iradesine göre, Deutschlandticket dijital olarak ve aylık abonelik olarak sunulacak.

Sokak aydınlatması

  • Nisan ortasından itibaren binalar, heykeller, çeşmeler vb. yeniden aydınlatılacak. Bugünden itibaren ülke çapındaki çoğu sokak lambasının yeniden daha uzun süre yanmasına izin verilmesi planlanıyor.

Ehliyet sınavı

  • Bu aydan itibaren ehliyet sınavının teori kısmındaki sorulara 44 yeni soru eklenecek. Bu soruların sadece 23’ü B sürücü ehliyeti kategorisinde olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.