Almanya'da yayın yapan Die Welt gazetesi, sızan bir e-postaya dayandırarak verdiği haberinde, İçişleri Bakanlığı'nın insanlarda korona korkusunu artırmaya yönelik bir strateji üzerinde birkaç bilim adamıyla birlikte çalıştığının ortaya çıktığını belirtti.

Almanya'nın ilk kapanma dönemi olan 2020 Mart ve Nisan aylarında, çok hızlı rahatlama konusunda endişe taşıyan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Dışişleri Bakanı Markus Kerber'e daha katı önlemler için destek oluşturmaya yönelik bir plan hazırlamasını istedi. Markus Kerber, çeşitli bilim adamlarına, üniversitelere ve araştırma enstitülerine, diğer şeylerin yanı sıra, durumu "zihinsel ve sistematik" bir şekilde kavramak için en kötü durum senaryosunu isteyen bir e-posta gönderdi.

Die Welt, bilim adamlarının "halkta korku ve itaat"  önerileri de dahil olmak üzere pek çok öneri sunduğunu aktarırken,  yoğun bakım yatakları olmadığı için nefessiz kalmaktan ölen kişilerin görüntülerinin kampanyalarda kullanılabileceği şeklinde fikirler verdiği de aktarıldı.

Ayrıca gazete, bilim adamlarının, bahsedilmesi gereken olası ölü sayısı konusunda kendi aralarında pazarlık etmelerinin dikkat çekici olduğunu aktardı.

İçişleri Bakanı Seehofer ve ilgili bilim adamları bugüne kadar yanıt vermekten kaçınırken, muhalefet partileri ilgili bakanlıklardan açıklama bekliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU