Almanya’da 1 Ocak itibariyle bir çok kalemde artış yaşandı. Çok az artırıldığı için eleştirilen asgari ücretten nafaka ücretleri ve ödenek miktarları9na kadar bazı kalemler arttı. Ancak artış sadece hanelerin gelir tablosunda yaşanmadı. Aynı zamanda giderlerin de arttığı görüldü.

Yükselen Karbon Vergisi, akaryakıt fiyatlarını artıracak
Yeni yılın ilk gününden itibaren yürürlüğe giren değişikliklerden biri Karbon Vergisi. Bu vergi kalemi 1 ocak itibariyle ton başına 30 eurodan 45 euroya çıktı. Bu artış benzin ve dizel satış fiyatını da etkileyecek. Alman Otomobil Kulübü ADAC sözcüsü, 2023 yılına göre bu yıl bir litre dizelin yaklaşık 4,7 sent benzinin ise yaklaşık 4,3 sentlik bir zam göreceğini belirtti.

Berlin'in Pankow bölgesindeki bir benzin istasyonunda yılbaşı sabahı dizelin litresi 1.739 eurodan, Super E10 benzin ise 1.769 eurodan satıldı.

Esnaf verdi indirimi kalktı, KDV arttı
Federal hükümet; pandemi döneminde gastronomi sektörünün krizi atlatmasına yardımcı olmak amacıyla, restoran ve kafelerdeki KDV oranı yüzde 7'ye düşürmüştü. Bu yıl 1 Ocak itibariyle bu düzenleme sona erdi. KDV oranı bu hafta pazartesi günü yüzde 19’a yükseldi. Bu durum özellikle dışarıda yemek yiyenlerin cebini ciddi şekilde etkileyecek. Artan KDV oranları fiyatlara da yansıyacak.

Plastik şişeli sütlü içeceklerde depozito 
1 Ocak 2024'ten itibaren plastik şişede satılan kefir de dahil olmak üzere tüm sütlü içeceklere (karışık sütlü içecekler, meyveli sütler vb.) depozito uygulanacak. Bu içeceklerin boş şişeleri geri götürüldüğü takdirde, şişe başına 25 cent depozito iadesi yapılacak.

Almanya’da 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren değişiklikler için bu linki ziyaret edebilirsiniz.
https://www.sonhaber.eu/almanyada-1-ocaktan-itibaren-yururluge-giren-degisiklikler 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.