Almanya’da eyaletler, yanlış park edenlere karşı tarama araçları kullanmayı planlıyor. Düsseldorfer Rheinische Post'un bugünkü baskısında yer alan bir rapora göre, eyaletler bu amaçla Federal Hükümetten Karayolu Trafik Yasası'nı değiştirmesini talep ediyor. 

Bu konuda oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanan raporda, Amsterdam ve Paris'teki deneyimler örnek olarak gösterilerek, kamusal park alanlarının kurallara uygun kullanımının bu yöntemle ciddi şekilde artırıldığına vurgu yapılıyor. Ancak bu sistemin kullanılabilmesi için Federal Hükümetin otomatik plaka kaydını yasal olarak düzenlemesi gerekiyor. 

Alman Otomobil Kulübü ADAC Trafik Hukuk Uzmanı Jost Kärger Rheinische Post'a yaptığı açıklamada, komisyonun sözlerini destekledi ve yasal düzenleme yapılmadan böyle bir girişimin olamayacağına dikkat çekti. Kärger “Sebepsiz taramanın yasal bir dayanağı olması gerekiyor ki o da hala eksik. Bu aynı zamanda federal eyaletlerin veri koruma görevlilerinin de sorunudur.” dedi. 

Almanya’da belediye çalışanları tarafından yapılan park yeri kontrollerinde, saatte ortalama 50 aracın kontrol edildiği belirtiliyor.  Plaka tarama araçlarının kullanımı sayesinde kontrol edilen araç sayısının saatte 1000’e çıkabileceği öngörülüyor. 

Plaka tarama sistemi, sokakların arasında dolaşan bir araca yerleştirilen kamera sistemi ile park eden araçların plakaları fotoğraflanarak kayıt altına alınıyor ve veri tabanıyla eşleştiriliyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş