2018 yılında açılması planlanan ancak önce finansman eksiği ve daha sonra bölgede görülen şiddetli yağışlar sebebiyle oluşan obruklar nedeniyle ertelenen Wuppertal Müslüman Mezarlığı’nın önümüzdeki yıl açılacağı belirtildi.

Kentte ilk kez açılacak Müslüman kabristanı için kurulan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Samir Bouaissa, mezarlığın planlamasının devam ettiğini ve bu konuda belediyenin de destek verdiğini dile getirdi.
Alman medyası IslamiQ'ya bir açıklama yapan Bouaissa, "Artık Wuppertal şehrinin desteğine sahip olduğumuz ve uzun bir gecikmeden sonra uygun bir sonucun ufukta göründüğü izlenimini edindim" dedi.

Bouaissa açıklamasında bölgede yaşayan tüm Müslümanlar için “burasının Müslümanların yurdu olduğu hissini vermesi” açısından önemli olduğunu vurgularken, inşa edilecek mezarlığın pilot proje olarak görüleceğini ve birçok şehrin bunu takip edeceğini umduğunu dile getirdi.

Elde edilen bilgiye göre iki yıl önce oluşan obruklar nedeniyle yaşanan yıkımın tekrarlanmaması açısından belediye, bölgede oluşacak suların yer altında birikimini sağlamak için özel kuyular oluşturacak. Bu özel kuyuların inşaatına gelecek yıl başlanması öngörülüyor.

Wuppertal Müslüman Kabristanı’nın inşaatının üç aşamada gerçekleştirileceği belirtiliyor. Birinci aşamada yüz mezardan oluşacak ilk bölüm tamamlanacak. Daha sonra planlanan diğer mezar yerlerinin kazımına başlanacak. Üçüncü aşamada ise cenazelerin yıkanması için bir gasilhane ve cenaze namazı kılma alanları inşa edilecek. 

Wuppertal Müslüman Mezarlığının bir başka özelliği, projenin Hristiyan ve Yahudi mezarlığının yanında yer alması. Bu anlamda bölge, her üç dinden insanların bir araya gelebileceği ve defin ritüellerini gerçekleştirebileceği bir bölge olma özelliğine sahip. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: muslim-friedhoefe.de

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş