IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı! IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı!

Almanya'nın güneyinde, nehirlerin çevresinde yer alan birçok belediye, devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Cumartesi günü sel baskınlarının yaşanacağı uyarılarında bulundu. Bazı belediyeler önlem olarak Cuma akşamı vatandaşlara bodrum katlarından uzak durmalarını ve birkaç gün boyunca başka bir yerde kalmalarını tavsiye etti.

Bodensee bölgesinde bulunan Meckenbeuren kasabasında, yaklaşık 1300 kişi evlerini terk etmeleri yönünde uyarıldı. Bir sözcü, bunun bir tahliye değil, sadece bir tavsiye olduğunu belirtti. Sel baskınlarının özellikle Ren Nehri'nin bir kolu olan Schussen'de meydana gelebileceği ifade edildi.

Cumartesi sabahı erken saatlerde Ingolstadt Su Yönetimi Ofisi Katwarn uyarı sistemi aracılığıyla şu açıklamayı yaptı: “Paar havzasında Cuma gününden bu yana şiddetli yağışlar devam ediyor. Üst havza alanındaki su seviyeleri şimdiden uyarı seviyesi 3'e ulaştı. Yağışlar halen devam etmekte ve Ingolstadt Su Yönetim Ofisi'nin kapsadığı alandaki su seviyelerinin daha da yükselmesine neden olmaktadır.”
Bavyera Regensburg Su Yönetim Ofisi de bölgenin büyük bölümünde su seviyesinin 2. Dereceye ulaştığı belirtildi. Furth im Wald'da su seviyeleri, su veya baraj savunmalarının kullanılmasını gerektiren 3. Seviyeye çıkartıldı.

Öte yandan, Konstanz Gölü çevresindeki Sigmarszell-Zeisertsweiler (Bavyera) ve Wangen/Allgäu-Unterschwaderberg (Baden-Württemberg) meteoroloji istasyonları son 48 saat içinde çok yüksek derecede yağış alındığını açıkladı.

Alman hava durumu servisi, hafta sonu boyunca Baden-Württemberg ve Bavyera'nın büyük bir kısmında yağmurun devam edeceğini tahmin ediyor. Yerel yetkililere göre, bazı şehir veya kasabaların tahliye kararı alması ihtimali göz ardı edilemez bir durum.

Avusturya'nın Vorarlberg ve Tirol eyaletleri de şiddetli yağışlardan etkilendi. Tiroler Tageszeitung gazetesinin haberine göre, itfaiye ekipleri Cuma günü Vorarlberg'de 130 kez müdahalede bulunmak zorunda kaldı.

Vorarlberg ile Almanya arasındaki sınır nehri Leiblach'ın su seviyesinin endişe verici düzeyde olduğu belirtildi. İtfaiye sözcüsü, "Gece yarısından sonra su seviyeleri yükselmeye devam etti" dedi.

Avusturya basını, “istatistiksel olarak sadece 100 ila 300 yılda bir görülen aşırı yüksek su seviyeleri kaydedildi” yorumları yapıldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş