Siber saldırılar dünya çapında artıyor. İngiliz sigorta şirketi Hiscox'un yaptığı araştırmaya göre Hollanda, Almanya ve Belçika’daki şirketler hackerların saldırılarının kurbanı olmaya devam ediyor. 

Şirketin 2023 yılına ait Siber Hazırlık Raporu’na göre; bu yıl Alman şirketlerinin yüzde 58'i Belçika şirketlerinin yüzde 46’sı ve Hollanda’daki şirketlerin ise yüzde 51’i bir veya daha fazla kez siber saldırıya uğradı. 

Bir önceki yılın rakamlarına bakıldığında Hollanda’daki şirketlere yapılan siber saldırılar azalmış olsa da Belçika ve Almanya’da durum geçen yıl tam tersi yönde seyretti. 2022 yılında Belçika’da şirketlerin yüzde 43’ü, Almanya’da yüzde 46’sı ve Hollanda’da ise yüzde 57’si siber saldırıya uğradı.

Hiscox'un sekiz ülkede yaptığı karşılaştırmaya göre, Alman ekonomisi nispeten sıklıkla hackerların hedefi oluyor. Sekiz ülkenin geneline bakıldığında, ankete katılan şirketlerin yüzde 53'ü siber saldırı olduğunu bildirdi. En fazla siber saldırı katılımcıların yüzde 71’inin hedef alındığı İrlanda’da gerçekleşti.

Siber Hazırlık Raporu, bu yıl 9 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında, Belçika, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Büyük Britanya, İrlanda ve ABD'den katılan 5 bin 5 profesyonel ve bin beş yüz bireyin katılımı ile gerçekleştirildi.  

Hiscox tarafından yayımlanan 2023 Siber Hazırlık Raporu’na bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş