Türkiye ve Suriye’yi etkileyen deprem felaketi sonrası Almanya’yadaki yakınlarının yanına gelecek depremzedeler için başlatılan hızlı vize uygulaması Ağustos ayında sonlanıyor. 

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, 12 bin kişinin faydalandığı hızlı vize uygulamasının 6 Ağustos 2023 tarihi itibariyle sonlandırılacağı duyuruldu.

Büyükelçilik sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

“Şubat başında Türkiye’de gerçekleşen yıkıcı depremin hemen ardından Almanya depremden etkilenen Türk vatandaşlarının hızlı bir şekilde vize almasına imkân tanıdı. O zamandan beri, yaklaşık 12 bin özel vize verildi. Birçok insan bu sayede geçici olarak Almanya’daki yakınlarının yanına barınabildi. Bu başarılı uygulamanın yürürlüğe girmesinden yaklaşık altı ay sonra bu prosedürü sonlandırıyoruz ve 6 Ağustos’tan itibaren eski prosedüre dönüyoruz.”

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş