Almanya’da toplu taşımada yaşanan grev dalgası devam ediyor. Ver.di sendikasının öncülüğünde, toplu taşımada çalışan personel bugün büyük çaplı bir uyarı grevi düzenliyor. Grev Bavyera eyaleti hariç tüm eyaletlerde yapılacak.

Sendika tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, "Bugün MV'de nispeten az sayıda otobüs olacak" ifadesi kullanıldı.

Bugün farklı bölgelerdeki yerel ulaşım şirketlerinin çalışanları saat 11.59'a kadar iş bırakacak. Ayrıca Greifswald'da da bir miting gerçekleştirilecek.

İşçilerin talebi
Toplu taşıma şirketlerinde çalışanlar, ücretlerinde kesinti yapılmadan haftalık çalışma saatlerinin azaltılmasını, daha fazla izin günü ve vardiyalı ile gece çalışanlar için uzun dinlenme süreleri talep ediyor. Brandenburg, Saarland, Saksonya-Anhalt ve Thüringen'deki çalışanlar ise, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerinde artış talebinde bulunuyor. 

Ver.di özellikle Brandenburg'daki çalışanlar için, ayda yüzde 20 ücret artışı veya en az 650 euro zam talebinde bulunuyor.

Deutsche Bahn’da yeni grev hazırlığı
Deutsche Bahn (DB) ile lokomotif makinistleri sendikası GDL arasındaki başarısız toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından, demiryolu çalışanları da yeni bir greve hazırlanıyor. Sendikanın Pazartesi günü resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Sendika DB ile yaptığı görüşmede haftada 35 saat çalışma talebinde bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencilerinden örnek davranış Almanya’da Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencilerinden örnek davranış

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.