Almanya’da Çocuk Doktorları Birliği Başkanı Thomas Fischbach, Rheinische Post'a verdiği röportajda, sonbahar ve kış aylarında ilaç kıtlığı yaşanabileceğine dikkat çekti. Almanya’da yasallaştırılmak istenen esrar hakkında da düşüncelerini paylaşan Fischbach, bu durumun endişe verici olduğunu dile getirdi.

“Önümüzdeki soğuk mevsimde Corona'nın çocuklar ve gençler için sorun olacağını düşünmüyorum. Neyse ki temel bağışıklık artık çok yüksek.” diyen Fischbach yeni Corona varyantları için de şu ifadelere yer verdi “şu ana kadar hiçbir varyantın çocuklarda ve gençlerde büyük çapta büyük sağlık sorunlarına yol açmadığını gösteriyor. Gelecekteki varyantlar için de benzer olacağını varsayıyorum.”

Tatilden sonra havaların soğumasıyla ateş düşürücü şurup, fitil ve diğer standart ilaçları bulmanın zorlaşabileceğini dile getiren Fischbach “Ecza dolaplarınızı ihtiyacınız kadar doldurun” uyarısında bulundu.

Fischbach, ebeveynlerin hastalanan çocuklarıyla kendilerinin de ilgilenmesi gerektiğini belirtirken, “Çocuklar sıklıkla aniden hastalanır. Eğer aileler çocuklarıyla kendi ilgilenebilirse, bu acil servislerdeki ve eczanelerdeki yoğunluğu azaltabilir. Eğer hastalığın ne olduğundan ya da ne yapacağınızdan emin değilseniz, bize telefonla da danışabilirsiniz.” dedi.

Esrarın yasallaşması endişe verici
Thomas Fischbach gazetedeki röportajında son zamanda yasallaştırılan esrar kullanımı ve ekimi konusuna da değindi ve bu durumdan endişe duyduğunu kaydetti.

Fischbach “Kamuda esrar kullanımı normalleştirildi. Genç yetişkinler esrarı çok kolay bir şekilde edinebilecek ve hatta evde yetiştirebilecekler. Alkolde olduğu gibi, pek çok kişinin bunu küçüklere de aktaracağına kesinlikle inanıyorum.” şeklinde ifade kullandı.

Polisin esrar ekimini ve el altından satışları kontrol edebilmesinin gerçekçi olduğunu düşünmediğini belirten Birlik Başkanı, düzenlemelerin giderek daha karmaşık hale geldiğini ve dolayısıyla kontrolün daha da zorlaşacağını dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş