Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç, 80 yaşında vefat etti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. 

Almanya Başbakanı Scholz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Mevlüde Genç bugün vefat etti. Mevlüde Genç uzlaşının sesi olarak unutulmayacak. Mevlüde Genç 1993 yılında Solingen'de aşırı sağcıların kundaklama saldırısında iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetti. Ailesine başsağlığı diliyorum, başınız sağ olsun." ifadelerini kullandı. 

Scholz'un paylaşımında "başınız sağ olsun" ifadesini Türkçe kullanması dikkati çekti.

Taziye ziyaretleri
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Genç'in oğlu Kamil Genç ile telefonla görüşerek başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre Çavuşoğlu, Genç'e annesinin cenazesinin Amasya'ya getirilmesi için gerekli desteğin verilmekte olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Genç'in Solingen'deki evlerine taziye ziyaretinde bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve beraberindekilerle taziye evine gelen Şentop, 80 yaşında vefat eden Mevlüde Genç'in eşi Durmuş Genç ve oğlu Kamil Genç'e taziyelerini iletti.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş ve Almanya'da faaliyet gösteren dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Cenaze töreni düzenlenecek
Düsseldorf Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada da Mevlüde Genç için salı günü Solingen'de cenaze töreni düzenleneceği bildirildi. Açıklamada, "Bilge Ana, merhume Mevlüde Genç'in cenazesi, 1 Kasım 2022 Salı günü saat 14.00'te, 'Untere Wernerstraße 81, 42651 Solingen'de kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacaktır." denildi.

Solingen faciası
Almanya'nın Solingen kentinde Türk kökenli Genç ailesinin yaşadığı ev, 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanmış ve Mevlüde Genç'in iki kızı, iki torunu ve bir yeğeni hayatını kaybetmişti.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.