Alman Sigortalar Birliği (GDV) bu yıl araç sigortası prim miktarlarının artacağı öngörüsünde bulundu. Birlikten yapılan açıklamada,primlerin ortalama yüzde 10 civarında zamlanmasının beklendiği belirtildi. Bunun yükselen onarım maliyetleri ve enflasyondan kaynaklanacağı kaydedildi.

GDV Başkanı Norbert Rollinger, geçen yıl hasar, yönetim ve satış giderlerinden toplanan gelirde 2,9 milyar euroluk bir açık yaşandığını ve bu açığın sigorta primlerinde yapılacak zamla kapatılacağının beklendiğini dile getirdi.

Bunun yanı sıra özellikle onarım maliyetleri, yedek parça fiyatları ve tamirhanelerdeki ücret artışlarının, sigortacılar için ciddi sorunlar yarattığı ve sektörün, artan maliyetleri dengeleyecek kaynak bulmakta zorlandığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl emlak ve kaza sigortalarındaki prim miktarları yüzde 6,7 arttı ve bu kalemden 84,5 milyar euro gelir elde edildi. Ancak motorlu araç poliçelerinden elde edilen gelir yüzde 50'den fazla düştü ve bu kalemde 1,5 milyar euro gerileme yaşandı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş