Almanya’nın tanınan gazetesi Bild am Sonntag'a konuşan Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, ülkede bazı vatandaşların çok az kazandığını düşündüğünü dile getirdi.

SPD'li Bakan, geçen yıl asgari ücretlere iki kademeli olarak zam yapıldığını ve saat ücretinin 12 euroya çıktığını belirtirken, önümüzdeki yıl yeniden artırılacağını dile getirdi.

Bakan Heil açıklamasında "Çalışmaya değmeli. Bu nedenle seneye Ocak ayından itibaren asgari ücrette artış olacak" şeklinde ifade kullandı.

Almanya’da yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle geçtiğimiz aylarda yapılan tartışmaların ana konusu asgari ücretlerin artırılması üzerine yoğunlaşmıştı. Bazı kesimler şuanda 12 euro olan saat ücretinin en az 14 euroya çıkartılması gerektiği üzerinde yoğun baskı yapsa da işverenler bu rakamın gerçekçi olmadığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Çalışma Bakanı Heil yaza kadar federal sözleşmelerin yalnızca toplu sözleşmelere uyan şirketlere verilebileceği bir yasa çıkarmak istiyor. Haziran ayında ‘Toplu İş Sözleşmesi Uyum Yasası’na ilişkin hazırlanan taslağı sunacağını dile getiren Bakan Heil, bu sayede federal hükûmetten ihale alacak tüm şirketlerin, toplu iş sözleşmesinde yer alan “izin parası, Noel ikramiyesi ve ücret artışı” gibi hakları da sunmak zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.

Heil açıklamasında "Vergi gelirleriyle ödenen paradan yararlanan şirketler, çalışanlarına adam akıllı ödeme yapmalı" dedi. Bakan, hedefinin söz konusu yasal düzenlemeyi 1 Ocak 2024'te yürürlüğe koymak olduğunu sözlerine ekledi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.