ABD'nin Illinois eyaletinin Chicago şehrinde yaşanan nefret içerikli saldırı hakkında Will County Şerif ofisinden yapılan açıklamada, 71 yaşındaki Joseph M. Czuba adlı adamın olay sonrası verdiği ifadede her iki kurbanı da İslami inançları nedeniyle ve Hamas'ın İsrail'e yakın zamanda gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak bıçakladığını beyan ettiği aktarıldı. Adam hakkında cinayet, cinayete teşebbüs, darp ve nefret suçlaması ile soruşturma başlatıldı.

Yapılan açıklamada; ev sahibinin kendisine bıçakla saldırdığını söyleyen bir kadının aramasıyla harekete geçildiği, olay yerine varıldığında Czuba’yı evin önünde otururken buldukları ve eve giren polis memurlarının 32 yaşındaki kadını ve 6 yaşındaki oğlunun ağır bıçak yaraları almış halde bulunduğu kaydedildi.

Her iki yaralının yerel bir hastaneye kaldırıldığı, çocuğun hayatını kaybettiği annenin tedavisinin devam ettiği aktarıldı. Çocuğa yapılan otopside 26 kez bıçaklandığının görüldüğü, annenin ise 10 bıçak darbesine maruz kaldığı belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlerde annenin olay anında eski eşine bir sms mesajı gönderdiği ve mesajda saldırganın “Siz Müslümanlar ölmelisiniz!” şeklinde bağırdığının duyulduğu aktarıldı. Anne ve oğlunun yaklaşık iki yıldır saldırının gerçekleştiği evde ikamet ettiği kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden Pazar günü akşam saatlerinde saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Müslüman çocuğun öldürülmesinin 'korkunç bir nefret eylemi' olduğunu söyledi. Biden, bu korkunç nefret eyleminin, toplumun temel değerleriyle uyuşmadığını kaydetti. Saldırıya uğrayan Filistinli ailenin diğer insanlar gibi “"Huzur içinde yaşamak, öğrenmek, dua etmek için” Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmiş Filistinli Müslümanlar olduğuna vurgu yaptı.

Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki ayrı nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darp ile suçlanıyor.

Saldırıda ölen 6 yaşındaki çocuk

abd filistinli çocuk

Yakalanan 71 yaşındaki Joseph M. Czuba

ABD saldırgan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş