ABD'nin Virginia eyaleti Newport News kentindeki Richneck İlköğretim Okulu'nda birinci sınıf öğrencisi bir çocuk, 30 yaşındaki kadın öğretmenini silahla vurdu. 

Konu ile ilgili basında çıkan haberlerde çocuğun 6 yaşında olduğu ve sadece öğretmenini vurduğu belirtildi.

Öretmenin durumunun kritik olduğunu belirten yetkililer, kadının hayati tehlikeyi henüz atlatamadığını aktardı.

Olay sonrası bir basın açıklaması yapan polis, ateş açmanın tesadüfi olmadığını, öğrencinin ateşli silahı nasıl bulduğunu ve neden öğretmenine ateş açtığı konusunda soruşturma açıldığını bildirdi.

Belediye başkanı Phillip Jones, olayın şok etkisi yarattığını belirtti ve “Bu karanlık bir gün ama bundan ders çıkaracağız ve daha güçlü döneceğiz” dedi.

The New York Times'a açıklama yapan belediye meclisi üyesi Curtis Bethany ise olayı "keşfedilmemiş bölge" olarak nitelendirdi. Bethany, “6 yaşında bir çocuğun okula dolu bir silahla gittiğini hiç duymamıştım” şeklinde ifade kullandı.

ABD cocuk

ABD cocuk01

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Olay yeri video görüntüleri - Screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.