Avrupa Parlamentosu (AP), hava yolu yolculuklarında farklı kabin bagaj uygulamalarıyla oluşan sorunları çözmek için talepte bulundu.

Strazburg'da düzenlenen AP Genel Kurul toplantısında, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerdeki hava yolu şirketlerinin el bagajı politikalarındaki farklılıkların ortadan kaldırılmasına yönelik sunulan karar tasarısı kabul edildi. Tavsiye niteliğinde olan tasarı, kabin bagajlarının boyut ve fiyatlandırma konularında tek tip bir uygulamanın oluşturulmasını öneriyor.

Vatandaşların hava yolu seyahatlerinde bagajlarıyla ilgili uygulanan farklı kurallar nedeniyle mağdur olduğu belirtilen tasarıda AB mevzuatının bu konuda bir çözüm getirmesi gerektiğine vurgu yapıldı. El bagajı kurallarındaki bu farklılıkların, hava yolu şirketlerinde gizli ücretlendirme yaratıp, fiyatları karşılaştırmayı zorlaştırdığı ve özellikle farklı hava yolu şirketleri arasında aktarma yapan yolcuları olumsuz etkilediği belirtildi.

Tasarıda, Komisyon'un AB hava hizmetleri mevzuatını gözden geçirirken, Avrupa Adalet Divanı'nın ilgili kararlarını tam anlamıyla uygulaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Daha önce Avrupa Adalet Divanı, el bagajının ağırlık ve boyutlarına ilişkin makul gereklilikleri karşılaması ve el bagajı için ek ücret talep edilememesi yönünde karar vermişti. Tasarıda, yeni mevzuatın hazırlanırken koltuk belirleme ücretleri gibi diğer gizli maliyetleri de dikkate alması gerektiği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş