Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Flaman İçişleri, İdari İşler, Entegrasyon ve Fırsat Eşitliği Bakanı Gwendolyn Rutten, Aalst şehrindeki Diyanet'e bağlı Kevser camisinin tanınma ruhsatını askıya aldı. Cami bir yıl boyunca finansman desteği alamayacak. Bu durum bir ilk, çünkü daha önce hükümet sadece tam tanımayı iptal edebiliyordu.

Bakan Rutten, Kevser Cami daha önce yabancı etki kurallarını takip etmediği için tartışmalara neden olduğunu. Ayrıca, iki yıldır bir ibadet yerine sahip olmadıkları için tanınma kararnamesine uymadıklarını belirtti.  Rutten, “Resmi olarak verilen karar: Kötü yönetim. Cami binası, ciddi inşaat ihlalleri nedeniyle 2022'de polis tarafından mühürlenmişti. Aralık 2023'te, Vlaams (Flaman) Bilgi ve Tarama Servisi (ISD), , yenileme çalışmalarındaki finansal dikkatsizlikler nedeniyle binanın hala ibadet hizmetleri için kullanılamayacağını tespit etti. Cami, eksiklikleri gidermeyi taahhüt etti. Ancak bunun için hiçbir şey yapmadı.” ifadesinde bulundu. Bakan,  caminin ruhsatının 15 Mart 2024'ten itibaren bir yıl askıya almaya karar verildiğini aktardı.

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Belçika’da ilk kez bir caminin tanınırlığı belirli bir süre askıya alınıyor. Daha önce hükümet sadece tam tanımayı iptal edebiliyordu.

Son iki yılda Oost-Vlaanderen Eyaleti Meclisi, Su, bakım, küçük onarımlar, idari masraflar gibi çalışma maliyetleri için yaklaşık 30.000 euro ödedi. Ayrıca, cami imamı maaşını ve oturma iznini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı.

Belçika'daki camiler 2007'den bu yana devlet tarafından tanınmaya başladı. Resmi olarak devlet tarafından en çok tanınan ve para yardımı alan camilerin arasında Diyanete bağlı camiler bulunmakta. 

‘Aalst Camii yönetimi suçlamalara ret ediyor’
Kevser Camii'nin Başkanı Soner Taşlıdere bakanlığın kararına tepki gösterdi. Taşlıdere, 2022 Şubat'ında üç yıl süren bir hukuki mücadele sonrasında haklı çıktıklarını ve Aalst şehrindeki cami inşaat projesine onay aldıkların, inşaatın hızla ilerlediğini, ancak yalan bir ihbar sonucu inşaat alanının mühürlendiğini ve 2023 Ocak ayında mücadelelerini kazandıklarını dile getirdi. 

Taşlıdere, bu süreçte çeşitli engellere rağmen yönetim olarak hukuki mücadelelerini sürdürdüklerini ve cami inşaatının doğal afet nedeniyle zarar gördüğünü açıkladı. Kendisine beş yıl hapis cezası istemiyle dava açıldığını, ancak bu durumun davalarından vazgeçmelerine neden olmadığını vurgulayan Taşlıdere, Avrupa'daki camilerin Müslümanların varlığını temsil ettiğini ve Allah’tan kendilerine destek veren herkesten razı olmasını dilediklerini dile getirdi.

Taşlıdere İnşaat sürecinde yaşanan zorlukları aşarak hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını belirtiyor.   

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.