Hollanda vatandaşlarının pasaport ve kimlik kartı için bu yıl ödeyeceği miktar belli oldu. Ücretler, kişinin yaşına ve başvuru yaptığı noktaya göre değişiklik göstermekte.

Rijksoverheid web sitesinde açıklanan rakamlara göre; 
Hollanda pasaportu için yapılan başvurularda 18 yaş altı vatandaşlardan 63,42 euro, 18 yaş ve üzeri vatandaşlardan ise 83,87 euro alınıyor.
Kimlik kartı başvurularında ise 18 yaş altı vatandaşlar 40,92 euro, 18 yaş ve üzeri vatandaşlar ise 75,80 euro ödüyor.

Yurtdışında ikamet edenler
Hollanda vatandaşı olan ancak yurtdışında yaşayanlar, yaşadıkları ülkedeki Hollanda büyükelçilikleri veya konsolosluklarına seyahat belgesi başvurusunda bulunabiliyor. Yurtdışında oturanlar Hollanda’nın sınır bölgelerindeki bazı belediyelerde de başvuru yapabiliyor. Sınır belediyelerine yapılan başvuruların ücretleri, dış temsilciliklerde alınan ücretlerden daha düşük.

Yurtdışındaki temsilcilikler yapılan başvurular;
Hollanda pasaportu başvurularında 18 yaş altı vatandaşlardan 139,40 euro, 18 yaş ve üzeri vatandaşlardan ise 159,95 euro alınıyor. 
Kimlik kartı başvurularında ise 18 yaş altı vatandaşlar 121,80 euro, 18 yaş ve üzeri vatandaşlar ise 158,65 euro ödüyor.

Hollanda'daki sınır belediyelerine yapılan başvurular;
Hollanda pasaportu başvurularında 18 yaş altı vatandaşlardan 105,99 euro, 18 yaş ve üzeri vatandaşlardan 126,43 euro alınıyor
Kimlik kartı başvurularında ise 18 yaş altı vatandaşlardan 87,04 euro, 18 yaş ve üzeri 121,95 euro alınıyor.

Acil Durum Belgeleri ve Acil Teslimatlar
Acil durum belgeleri ve acil teslimatlar için farklı tarifeler geçerli. Seyahat belgeleri için tüm tarifelerin tam listesini, Ulusal Kimlik Veri Servisi'nin (RvIG) web sitesinden ulaşılabilirsiniz: RvIG web sitesi

Yenileme ve Geçerlilik Süresi
Pasaport ve kimlik kartları artık yenilenmiyor. Belgenin geçerlilik süresi bittiğinde yeni başvuru yapılması gerekiyor. 18 yaş altı vatandaşların pasaport ve kimlik kartları 5 yıl, 18 yaş ve üzeri vatandaşların ise 10 yıl süreyle geçerlidir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.