2022 FIFA Dünya Kupası'nda son şampiyon Fransa, turnuvada tarih yazan Fas'ı yarı finalde 2-0 yenerek adını finale yazdırdı. Fransa, finalde Arjantin ile karşılaşacak.

Katar'daki Dünya Kupası'nda ikinci finalist belli oldu. Fransa ile Fas, Al Bayt Stadı'nda karşılaştı. Mücadeleyi Meksikalı hakem Cesar Ramos yönetti.

Son şampiyon Fransa iki golle adını finale yazdırdı. Fransa'yı finale taşıyan golleri 5. dakikada Hernandez ile 79. dakikada Randal Kolo kaydetti. 

Kanada karşısında kendi kalesine attığı gol dışında rakiplerine geçit vermeyen Fas, bu maçta kalesinde iki gol birden gördü.

Öte yandan Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası'nda 13 maç sonra yenildi. Yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi Fas, bu maç öncesi İspanya ve Portekiz elemişti.

İki ülke turnuva tarihinde ilk kez karşılaştı. Ekipler turnuva dışında ise 5 kez karşılaştı. Bu maçların 3'ünü Fransa kazandı, 2'si berabere sonuçlandı.
Bu turu geçen Fransa, Arjantin ile 18 Aralık Pazar günü saat 22.00'de final mücadelesi verecek. Maçı kaybeden Fas ise Hırvatistan ile 17 Aralık Cumartesi günü üçüncülük maçına çıkacak.

Karşılaşmanın 5. dakikasında Fransa 1-0 öne geçerken, Fransız futbolcular Theo Hernandez'in kaydettiği gol sonrası sevinç yaşadı. İlk yarı Fransa'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak: TRT Spor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.