Dünya Kupası'nın final karşılaşmasında Arjantin, Fransa'yı penaltılar sonucunda 4-2 mağlup etti ve Dünya Kupası'nı üçüncü kez kazanmayı başardı.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda final mücadelesinde Lionel Scaloni'nin ekibi Arjantin ile Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetiminde Khalifa Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Dünya Kupası'nda ikişer şampiyonlukları bulunan Fransa ile Arjantin, üçüncü şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 88 bin 966 kişi izledi.

Arjantin karşılaşmanın ilk yarısında, 23. dakikada Messi ve 36. dakikada Di Maria ile 2-0 öne geçti. Fransa ise mücadelenin ikinci yarısında 80. ve 81. dakikalarda  Kylian Mbappe'nin attığı gollerle skoru 2-2'ye getirdi. 

Dev mücadelenin 90 dakikası 2-2 sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma dakikalarında sahneye önce 108. dakikada Messi çıktı, ardından 118. dakikada Mbappe skoru 3-3'e getirdi. 

Kaynak: TRT Spor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.