Polisin Salı günü yaptığı açıklamada, Zwijndrecht'teki silahlı saldırının 49 yaşındaki zanlısının resmi olarak cinayet ve cinayete teşebbüsten arandığı belirtildi. Açıklamada halen kaçak durumda olan Minh Nghia Vuong'a ulaşılmasını sağlayacak bilgi verenlere 30.000 euro ödül verileceği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü 38 yaşındaki eski eşini ağır yaralayan, kadının 66 yaşındaki annesini öldüren 49 yaşındaki, Vietnam doğumlu Minh Nghia Vuong ile ilgili arama halen tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce birkaç kez soygun suçundan hüküm giyen Nghia Vuong, işlediği bir dizi suçtan aranmasına rağmen yakalanamadığı için “Lucky” lakabı ile tanınıyor.

Salı akşamı yayınlanan Opsporing Verzocht programında açıklama yapan polis, zanlı hakkında “Bir an önce bulunması çok önemli” ifadesini kullanırken, Nghia Vuong'un tutuklanmasına yarayacak ipucunun 30.000 euro ile ödüllendirileceğini kaydetti.

Şuana kadar yapılan aramalarda Vuong’un olay yerinden kaçarken kullandığı iki araca da erişildi. Araçlar üzerindeki inceleme devam ediyor.

Dün akşam yapılan açıklamada zanlının uluslararası olarak da arandığı belirtildi. Polis, ateşli silah taşıdığı düşünülen Nghia Vuong'un tehlikeli olduğunu, görenlerin bizzat yaklaşmamaları uyarısında bulundu ve derhal 112 acil servisi aramalarını tavsiye etti.

Anneke’nin yaşam mücadelesi devam ediyor

mischelle ve anneke
Bu arada zanlının yaraladığı 38 yaşındaki eski eşi Anneke’nin tedavisi Rotterdam'daki bir hastanede halen devam ediyor. Ailesi tarafından basına yapılan açıklamada, kadının durumunun ciddiyetinin devam ettiği ve hayatta kalıp kalmayacağının henüz kesin olmadığı belirtildi.

Aile, anneleri Michel’in (66) cenaze işlemleri ve Anneke'nin gelecekteki rehabilitasyon masraflarının karşılanması için 50.000 euro toplamak üzere gofundme.com'da bir bağış kampanyası başlattı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.