Uzun yıllar Hollanda Türk medyasının amiral gemisi görevini üstlenen Son Medya artık Avrupa geneline açıldı. Böyle bir açılım neden gerçekleşti buna neden gerek duyuldu işte bunun cevabını sizlerle paylaşmak istedim.

Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımız çok iyi bilir Son Medya Grubu radyo internet portalı ve IPTV konularında önemli adımlar attı. Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımıza gerçek bilgileri ve gerçek haberleri bu zamana kadar aktardı artık bunun kabuğuna kırma ve genişleme zamanı gelmişti.

31 Ağustos’tan itibaren Son Medya grubu SON Haber olarak Avrupa'ya ve Avrupalı türkü kucaklamaya başladı. Bundan böyle güncel ve gerçek haberleri Sonhaber.eu’dan takip edebileceksiniz.

Avrupa Türk medyasının son halini hepimiz biliyoruz. Tüm ulusal medya kuruluşları Avrupa'dan yavaş yavaş çekilmeye başladı, çünkü gelirler azaldı. Aslına bakarsanız biz medya patronlarının hiç umurunda değildik. Sadece “ne kadar para kazanırız, Avrupa'daki Türklerin sırtından ne kadar nemalanırız”ın hesabını yapmışlardı ama artık deniz kurudu.

Tabi bu medya kuruluşlarında amatör muhabirlik yapan, medyada çalışan bir kaç arkadaşımız da kendi haber portalını kendi mahalli gazetelerine açmaya başladı. Bu güzel bir olay sonuçta insanlara ülkemizde ve yörelerindeki, yaşadıkları şeyleri ulaştırmak gerekiyor. Fakat biz her şeyde olduğu gibi bu konuyu da biraz fazla abarttık. Eli azıcık kalem tutanlar hemen gazetecilik yapmaya medya patronu olmaya çalıştılar bozuk Türkçeleriyle insanlara gazeteler ve haber portalları sundular. Bunlar insanların bilmeden kendi dillerini bozmalarına sebep olan vakalar oldu. O zaman ne yapmak gerekti?

Tabii ki Son Medya Grup gibi bu işi profesyonelce yapan medya şirketlerine, vatandaşlara kendi dillerini unutturmayacak, gelecek nesillere Türkçeyi iyi öğretebilecek, kültür ve ahlakına sahip çıkacak çalışmalar yapması misyonu yüklendi. Bunlar yapılmalıydı ve Son Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aşıran bu taşın altına elini koyarak, Hollanda’dan sonra sonhaber.eu’yu Avrupalı Türklere kazandırdı.

Artık Avrupalı Türkler Sonhaber.eu’yu kesintisiz takip edebilecek, doğru ve gerçek haberleri buradan öğrenebilecek. Haber portalımızın maksadı amacı insanlara düzgün Türkçe ile düzgün ve gerçek haberler verebilmek onların geldikleri ülkeyle olan bağlarını sıkı tutmak. Ondan sonraki mücadelemiz sizlere doğru haber, düzgün haber, gerçek haber ve Avrupa'da olup bitenlere sizlere ulaştırmak olacak.

Şimdilik bu yazım “Sonhaber’e hoş geldin” mesajıydı bundan sonraki yazılarımda hem nalına hem mıhına vurarak sizlerin dertlerini sıkıntılarını sorunlarını hem yaşadığınız ülkeye hem de geldiğiniz ülkeye taşımak olacak.

Sizlerin yanındayız unutmayın. Artık SON Haber var...