Hollanda'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate'nin Türkiye'deki görev süresi doldu. Westrate, Türkiye'ye vedasını sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı bir video ile yaptı. 

Türkçe olarak seslenen Westrate videonun sonunda, "Çok üzülerek ayrılıyoruz. Hakkınızı helal edin. Bir hatamız olduysa af ola, Allah'a emanet olun" şeklinde sonlandırdı.

Türkiye'ye 5 yıl önce görevi kapsamında gelen ve yerleşen Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Westrate, görev süresinin dolması ile birlikte ülkeden ayrılıyor. Türkiye'den ayrılmadan önce sevenlerine sosyal medya üzerinden hazırladığı video ile veda eden Westrate'in videosunda renkli görüntüler yer aldı. 

Westrate, videonun başlangıcında ofisinde duran Türkiye haritası önünde yaptığı konuşmasında, "Merhaba herkese, ben burada ofisimdeyim. Yanda gördüğünüz gibi bir harita var. neden bu haritayı gösteriyorum bunun bir sebebi var. Bugün artık Türkiye'den ayrılıyorum. Bu haritada Türkiye'de nereleri gezdiğimi size göstermek istiyorum. Edirne'den Şırnak'a kadar, Kars'tan Datça'ya kadar bütün bu yerleri gezdim. Gördüğünüz kırmızı noktalar hepsi gezdiğim yerler. Güzel ülkenizi her taraftan gördüm, güzel yemeklerinizi yedim, dört mevsimi bir günde yaşadım. Güzel insanlarla tanıştım, güzel yerler gördüm. İnanılmaz doğanın tadını çıkardım. Gerçekten ülkeniz güzeldir ve ülkenizi çok çok özleyeceğim" ifadelerini kullandı.

“Bir hatamız olduysa af ola Allah'a emanet olun. Hoşça kalın”
Videonun bir sonraki bölümünde başka bir yerden sesleneceğini belirten Westrate önce Anıtkabir’i ziyaret etti daha sonra Anıtkabir önünden duygusal bir konuşma yaptı. 

Westrate konuşmasında "5 sene önce görevime burada başladım. Ayrılınca yine burada bitirmek istedim. Atatürk'ün huzurunda, burada sizinle vedalaşmak istiyorum. Her şey için size teşekkür etmek istiyorum. 5 sene boyunca üzüntüyü yaşadık, sevinci yaşadık kısacası hayatı yaşadık. Her şey için teşekkür etmek istiyorum. Hayatımızın bir parçası oldunuz. Çok üzülerek ayrılıyoruz. Hakkınızı helal edin. Bir hatamız olduysa af ola Allah'a emanet olun. Hoşça kalın" dedi.