Avukat Erdal Kaya, Hollanda’da ceza hukuku ile alakalı son zamanlarda çok sık karşılaşılan “kara para aklama şüphesi” vakalarını değerlendirdi. 

Vatandaşların çok çabuk bir şekilde kara para aklıyor şeklinde ithamla karşılaştığını belirten Avukat Kaya, bu sorunun neden meydana geldiğini Hukuk TV Facebook sayfasından yayınladığı bir videosu ile açıkladı.

Örneğin bir esnafın günlük kasasında toplanan parayı bankaya götürürken, polis kontrolüne denk gelmesi halinde yeterli açıklama yapamamasının şüpheli durum olarak algılandığını belirten Avukat Kaya,  “3 bin veya 10 bin fark etmiyor. Önemli olan; paranın şekli banknotların tipi, ne işte çalıştığınızı ve bu paranın nereden geldiğini ispatlayabilmek.” dedi.

Konu hakkında geniş bilgi almak veya sorularınızı iletmek için Hukuk TV Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.