Ümitspor'un öne geçtiği maçta, Wiemesmeer'in bulduğu talihsiz gol skoru eşitledi. Maçın orta hakemi, Wiemesmeer'in faullerini görmezden gelirken Ümitspor'a karşı daha sert davrandı.
 
Belçika’nın Limburg eyaletinde resmi 3 Amatör C grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Ümitspor sezonun 22 haftasında, grubunda 2’İNCİ sırada yer alan ve şampiyonluk mücadelesi veren Wiemesmeer karşısında 1-1 beraberlikle, liderliğini sürdürdü.

Maç boyunca liderlik koltuğunu koruma hedefiyle mücadele eden Ümitspor, ilk yarıda aradığı golü bulamadı ve maç 0-0 bitti. İkinci yarı Ümitspor’un vuruşuyla başladı. Ümitspor ilk yarıdan daha üstün bir futbol sergiledi ve aradığı golü 55. dakikada Mert Uzun’un vuruşuyla yakaladı.

ND6_5616

Ümitspor öne geçmenin ardında daha rahat futbol ortaya koyarken maçın son dakikalarına doğru Wiemesmeer beraberlik golü için ataklarına hız verdi. Wiemesmeer maçın 80.dakikasında Vanalken’in kaydettiği golle durumu 1-1 yaptı.

İlerleyen dakikalarda ise her iki takımda gol yollarına girmesine rağmen istedikleri golü kaydedemedi ve maç 1-1 beraber bitti. 90.dakika sonunda Wiemesmeer 1 puana razı gelerek taraftarlarıyla sevinirken, Ümitspor ise galibiyeti kaçırmanın üzüntüsüne rağmen taraftarlarının yanına giderek desteklerinden dolayı üç çektiler. Taraftarların alkışladıkları Ümitsipor futbolcuları, sezonunda gülen taraf biz olacağız diyerek birlik ve beraberlik desteğinde bulundular.
 
Ümitspor antrenörü Hakan Kolukisaoğlu: Galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz

ND6_5670
Ümitspor'un başarılı antrenörü Hakan Kolukisaoğlu, Sonhaber.eu'ye yaptığı açıklamada, Wiemesmeer ile berabere kaldıkları maçı değerlendirdi.

Kolukisaoğlu, "Her iki takım da galibiyet için kıyasıya bir mücadele sergiledi, bu da maçın dengesini oluşturdu. Ancak, orta hakemin kararlarına Ümitspor taraftarları ve oyuncuları, hatta ben de memnun değilim. Hakem, Wiemesmeer oyuncularının faullerini çoğu zaman görmezden gelirken, Ümitspor oyuncularına daha katı bir tutum sergileyip kartları kolayca gösterdi. Bu, maç boyunca bir gerginlik yarattı ve bizim galibiyet arayışımızı olumsuz etkiledi. Sonuç olarak, her iki takım da 1-1'lik skorla sahadan ayrıldı ve biz liderliğimizi sürdürdük. Bu beraberlik, özellikle bizim için kaçırılmış bir fırsat gibi görünse de halen lideriz ve önümüzde 8 maç var. Hedefimiz şampiyonluk ve bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz," dedi.
 
Ümitspor Başkanı Serdar Karali: Hakem maçı katletti

ND6_5667
Ümitspor Başkanı Serdar Karali, Wiemesmeer ile beraberlikle sonuçlanan maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Karali, "Tabii ki hepimizin gönlünde maçı kazanmak vardı ve futbolcularımız da bunun için ellerinden geleni yaptılar. Ancak, maçın hakemlerinin yanlı ve adaletsiz tutumu, takımımızın morali üzerinde olumsuz bir etki yarattı. Buna rağmen, deplasmandan 1 puanla ayrılmayı başarmak, bu koşullar altında büyük bir başarı olarak görülmeli. Şampiyonluk yarışında olan her iki takım da kıran kırana bir mücadele sergiledi. Deplasmanda, takımımızı destekleyen taraftarlarımızın varlığı, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Hedefimiz çok açık: Birlik ve beraberlik içinde, el ele vererek bu sezonu şampiyon olarak tamamlamak. Biz, tüm zorluklara rağmen bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz ve umarım sezon sonunda hep birlikte şampiyonluğu kutlayacağız," şeklinde konuştu.
 
Ümitspor kalede Rasit Kılınç, Salhane Sifeddine (85’de Ali Akpınar), Osman Nadir, Efekan Yoldaş, Maid Tursic, Emre Karapınar (74’de Emir Tarık Çiftçi), Güven Çavuş, Mert Uzun (62’ Muhamed Bouazil), Abdülkadir Dökmeci, Ferhat Kaya, Berk Dökmeci.
Foto ve haber Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Leuven’da trafikte telefon kullanan 515 sürücünün ehliyetine el konuldu Leuven’da trafikte telefon kullanan 515 sürücünün ehliyetine el konuldu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.