Son olarak UID Hollanda Kur'an-ı Kerim'in yakılması, yırtılması ve diğer her türlü gereksiz ve incitici nefret ifadelerine yönelik olarak yayınladığı basın açıklamasında, ifade özgürlüğü kisvesi altında yapılan eylemleri kınadı.

Yapılan nefret söylemlerinin Müslüman toplum nezdinde büyük bir üzüntüye ve yanlış anlamalara neden olduğu belirtilen basın açıklaması şu şekilde:

UID Hollanda olarak Kur'an-ı Kerim'in yakılması, yırtılması ve diğer her türlü gereksiz ve incitici nefret ifadelerine yönelik kaygılarımızı ve kınamalarımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Yıllardır Avrupa'da büyüyen Müslüman nefretine karşı uyarıda bulunuyoruz.  Politikacılar tarafından yapısal ve toplu olarak hafife alınmakta ve küçümsenmektedir.  İfade özgürlüğü kisvesi altında kurulu siyasi düzenin suskunluğuyla katlanarak artan nefret söylemi Müslüman toplum nezdinde büyük bir üzüntüye ve yanlış anlamalara neden oluyor.

Siyasi düzenin net bir sinyal vermemesi ve önlem almaması durumunda Müslümanlara karşı daha gereksiz ve nefret dolu eylemlerde bulunulacağına dair Müslüman toplum içinde büyük bir endişe var.  İktidar partileri buna gözlerini ve kulaklarını kapadıkları veya başlarını çevirdikleri sürece, büyüyen Müslüman nefretinin daha da artmasından ve endişe verici tırmanışların kaçınılmaz hale gelmesinden korkuyoruz.

UID Hollanda olarak bizler, Müslümanlara yönelik artan nefretin hafife alınmaması gerektiğini ve toplumdaki her türlü tahrik ve Müslüman topluluğa yönelik ayrımcılığa karşı acilen aktif bir politika beklediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.