Avrupa’da ikamet eden ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen bazı gurbetçilerimiz havayolunu tercih etse de bazı vatandaşlarımız kendi aracı ile memleketine gitmeyi istiyor. 

Almanya, Hollanda veya İskandinav ülkelerinde ikamet eden ve Türkiye'ye kendi aracı ile gitmek isteyen gurbetçilerimizin seyahatlerini kolaylaştırmak adına Sılayolu sitesinin hazırladığı birkaç alternatif rotayı sizlerle paylaşıyoruz.

Gurbetçilerimizin izleyebileceği alternatif rotalar

Sırbistan - Bulgaristan rotası
Hollanda ve Almanya’dan çıkan gurbetçilerimiz Avusturya, Slovenya, Hırvatistan (Zagreb), Sırbistan (Belgrad), Sırbistan Niş ve daha sonrada Bulgaristan’ın Sofya kenti üzerinden Türkiye’ye giriş yapmayı  tercih edebilir.

Bulgaristan rotasını tercih edecek yolcuların sırasıyla Sofya, Plovdiv, Svilengrad ve Edirne Kapıkule sınır kapısı üzerinden İstanbul ya da Çanakkale istikametine gideceğiniz rotaya göre bir yol belirleyebilirsiniz. 

Bulgaristan rotasındaki yollar eskiden Makedonya - Yunanistan rotasına göre daha kötüydü, Bulgaristan otoyollarında yenileme çalışması yaptı ve nerdeyse artık Kapıkule'ye kadar otoyol ile gidilmekte. Fakat yine de özellikle Bulgaristan'dan geçecek olanlara gece saatlerinde yolculuk yapmaları tavsiye edilmemekte. Güzergâhta radarlara ve özellikle dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiğini de unutmamanız önemli. 

Sırbistan-Yunanistan rotası
Farklı bir rota olarak Sırbistan'ın Niş şehrinden sonra Makedonya ve Yunanistan güzergâhı üzerinden takip edilebilir. 

Eğer Makedonya ve Yunanistan rotası tercih edilirse sıla yolunun Bulgaristan rotasına göre ortalama 300 Km uzayacağı bilinmelidir. 

Bu güzergâhı tercih edecekler için Yunanistan otoyolu üzerinde benzin istasyonu bulunmadığının bilgisini aktarmak isteriz. Benzin almak için civar köylere veya şehirlere girilmesi gerekmekte. Bu nedenle Yunanistan'a giriş yapılmadan önce benzin almanız tavsiye edilir. 

Makedonya-Yunanistan rotası
İzmir, Bodrum, Manisa, Muğla gibi Ege bölgesine gitmek isteyen vatandaşlarımızın Makedonya- Yunanistan rotasının takip edilmesi daha pratik olacaktır. Çünkü Anadolu'ya yolculuk yapan çoğu gurbetçi vatandaşımız Bulgaristan rotasını tercih ettikleri için Bulgaristan sınır kapılarında yoğunluğa sebep olmaktadırlar. Yine de tercih tamamen kişilerin kendilerine aittir. 300 KM'lik bir yol genelde otoban olduğundan 2 ile 2,5 saat arasında geçilebilmektedir ve belki de bu süre sınır kapılarında bekleme yapılmayacağından çok daha avantajlı olabilecektir. 

İskandinav ülkeleri – Slovenya rotası
Seyahatlerine İskandinav ülkelerinden veya Almanya'nın Doğu ve Kuzey bölgelerinden çıkan vatandaşlar Çek Cumhuriyeti (Prag), Slovakya ( Bratislava) veya Avusturya (Wien) üzerinden  Macaristan (Budapeşte), Sırbistan (Belgrad) rotasını tercih edilebileceği gibi daha az ülkeden geçmek isteyenler Almanya’nın doğusundan Münih yoluna sapıp daha sonra Avusturya üzerinden Slovenya rotasını takip edebilirler. 

Polonya – Bulgaristan veya Yunanistan rotası 
Polonya'dan Türkiye’ye gidecek olan gurbetçilerimiz içinse Slovakya, Macaristan (Budapeşte), Sırbistan (Belgrad) rotasını takip ederek Belgrad üzerinden Türkiye’ye kadar Bulgaristan veya Makedonya-Yunanistan güzergâhı tercih edilebilir. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş