Bu hafta Çarşamba günü Kapitan Andreevo gümrük kapısına gelen Türk plakalı tır, gümrük memurlarının detaylı kontrolüne tabi tutuldu. Şoförün beyan edecek bir şey olmadığını belirtmesine rağmen aracın içinde binlerce sterlin ve euro banknot ele geçirildi.

Bulgar yetkililerinin yaptığı açıklamada, Türkiye’ye gitmek için Bulgar sınırına gelen aracın Türk vatandaşı şoförü, aracın içerisinde beyan edilecek bir şey olmadığını belirtti. Yapılan detaylı aramada aracın kabininde muhtelif yerlerinde, şeffaf plastik ile sarılı halde gizlenmiş İngiliz sterlini ve euro banknotlar bulundu.

Yapılan açıklamaya göre; araca saklanmış halde toplam 217.365 İngiliz Sterlini ve 84.830 Euro banknot ele geçirildi.

bulgaristan türk tırı (1)

Olayla ilgili olarak, Haskovo - Svilengrad Bölge Savcılığının gözetiminde soruşturma başlatıldı.

Bulgar yetkililerin aktardığı bilgiye göre bu yılın başından bu yana geçen 6 aylık süre içerisinde 9.205.926 euro değerinde beyan edilmemiş para ele geçirildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş