Hollanda'da, İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Rotterdam Belediye binasına Türk bayrağı asıldı.

Rotterdam Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, dün Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye destek ve dayanışma için belediye binasına asılan Türk bayrağının yarıya indirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Rotterdam belediye binasına asılan Türk bayrağı yarıya indirildi. Kalbimiz İstanbul saldırısında hayatını kaybedenler ve aileleriyle birlikte." mesajı paylaşıldı.

Türk bayrağının asılmasını sağlayan DENK Rotterdam belediye meclis üyesi Serkan Soytekin, şunları ifade etti:

 “Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimizin acısı büyük. Daha iki hafta önce İstanbul’da Taksim meydanındaydım. Bu tabloyu görmek hepimizi çok üzdü. Çevremde de birçok vatandaşımızın bu korkunç haberden etkilendiğini fark ettim ve Rotterdam Belediye başkanından İstanbul’un ve İstanbul halkının yanında olduğumuzu göstermemiz gerektiğini belirttim. Aynı zamanda tüm kaybettiğimiz İstanbullular için belediye binasına Türk bayrağını yarıya asmasını istedim. Aynı gün belediye binasında Türk bayrağı asılıp yarıya çekildi.”

WhatsApp Image 2022-11-14 at 10.59.52 PM-1WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.