Türkiye’de tatilini tamamlayıp Almanya’ya dönerken yanında belirlenen miktarın üzerinde takı getiren yolcular, hem bu takılardan oldu hem de haklarında yasal işlem başlatılarak para cezası verildi. 

Türkiye’de geçirilen tatil sonrası yaşadıkları ülkeye geri dönen vatandaşlarımız, özellikle yapılan gümrük kontrolleri esnasında yanlarındaki nakit para ve takıları beyan etmediğinin anlaşılması üzerine, zor anlar yaşıyor. 

Turizm Avrupa sitesinde yer alan bir haberde, Türkiye’den Almanya’nın Dortmund kentine dönen iki ayrı yolcunun havaalanında yaşadığı gözler önüne serildi.

Habere göre yaşanan ilk olayda; bir çiftin bagajında değeri 6.200 euro olan altın bulundu. Bunun haricinde yapılan detaylı aramada yolcuların yanında, altın yüzük, bilezik, küpe ve 31 paket sigara ile nargile için tütün olduğu tespit edildi. 

İzin verilen miktarın çok üzerinde değerli eşya ile gümrükten geçmeye çalışan ve bunları bildirmeyen yolcular hakkında yasal işlem başlatılırken, ortaya çıkartılan takı, sigara ve tütünlere el konuldu. Ayrıca yolculara 1500 euro vergi ve para cezası kesildi.

Kolundaki bileziklere ceza kesildi
Yine aynı havalimanında yaşanan bir diğer vakada ise İzmir’den gelen bir başka kadın yolcunun kolunda bulunan iki adet yeni altın bileziği fark eden gümrük memurları, yolcunun bagajında detaylı inceleme yaptı. 

Kadının yanında bulundurduğu altınlara rağmen gümrüğe bildirmeden “Yeşil Kapıdan” geçmeye çalıştığını fark eden memurlar, normalde beyan etmesi gereken ürünleri beyan etmediği için kadın hakkında yasal işlem başlattı. Değeri 2000 euro olarak açıklanan bilezikler nedeniyle de kadına 425 euro vergi cezası kesildi. 

Daha ucuz diye Türkiye tercih ediliyor ancak…
Alman yetkililer, yolcuların altınları sakladığı yerlerin genelde aynı olduğunu ve kontroller sırasında özellikle bu yerlere bakıldığını da hatırlattılar. Almanya’da yaşayan birçok vatandaşımız daha hesaplı olduğunu düşündüğü için altın takılarını Türkiye’den satın almayı tercih ediyor. Ancak yaşadıkları ülkeye geri döndüklerinde gümrük sorunu ile karşılaşıyor. Değeri 430 euro’yu aşan takılarda vergi ödenmek zorunda. Başka bir değişle; Türkiye’de daha hesaplı diye satın alınan takı için yapılan masraf, aslında vergi ve olası cezalar da eklendiğinde oldukça pahalıya geliyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın