Geçtiğimiz bir hafta içerisinde enkaz altından 12 kişi ve bir köpeğin kurtarılmasını sağlayan Hollanda Kentsel Arama Kurtarma Ekibi (USAR) bu sabah itibariyle sosyal medyada yayınladıkları video ile çalışmalara son verildiğini ve bu hafta içerisinde Hollanda’ya geri döneceğini açıkladı.

USAR ekibi elindeki tüm malzemeyi Hatay’da bulunan Oxfam Novib yetkililerine teslim edecek.

Kamu yayıncısı NOS’e konuk olan USAR grup başkanı Job Kramer, kurtarılan insan sayısının onbinleri bulan ölü sayısıyla taban tabana zıt olduğunu bildiklerini dile getirdi ve “Ancak on iki kişi bizim için oldukça fazla, bir depremde hiç bu kadar çok insanı kurtarmamıştık.” şeklinde ifade kullandı.

Kramer'e göre, yerel yardım ekiplerinin kurtardığı kişi sayısını saymazsak, uluslararası kurtarma ekipleri enkaz altından 200'den fazla kişiyi canlı olarak çıkarmayı başardı. 

“Gözlerindeki o bakışı asla unutmayacağım “
65 kişi ve 8arama kurtarma köpeğinden oluşan USAR ekibinin deprem bölgesine vardıkları ilk günden itibaren sıkı bir şekilde çalıştığını belirten Kramer, kendisinin en fazla Cuma günü 8 yaşındaki çocuğun kurtarılmasından etkilendiğini dile getirdi. Kramer “Her kurtarma elbette çok özeldir ama bu seferki hiç beklemediğimiz bir zamanda geldi ve onun da nispeten zarar görmemiş bir çocuk olduğu ortaya çıktı. Gözlerindeki o bakışı asla unutmayacağım” dedi.

Ekip tarafından bugün sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, son olarak dün çalışmalara devam edildiği ve Perşembe günü Hollanda'ya geri dönüleceği belirtildi. Paylaşımda Bu sabah eve dönüş yolculuğumuza başlıyoruz ve bu aşamada bölgede daha fazla anlam ifade edebilecek diğer birçok yardım kuruluşuna yer açıyoruz.” şeklinde ifade kullanıldı.

USAR ekibi elindeki malzemeyi Oxfam Novib’e devretti
Pazar günü akşamı bakanlık tarafından yapılan bir açıklamada Türkiye'deki depremzedelere acil yardım sağlayan USAR ekibinin elindeki tüm malzemelerin Hatay’daki Oxfam Novib ekibine devredeceği belirtildi.

Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Liesje Schreinemacher “çadırlar ve çadır ısıtıcıları, su arıtma, yiyecek ve su, jeneratörler, yakıt, tuvaletler, aydınlatma ve yağmurluklar” da dahil olmak üzere tüm malzemenin Oxfam Novib ekibine teslim edileceğini ve USAR ekibinin gerekli malzemeleri ikmal edebilmesi için malzeme masrafının bakanlık tarafından karşılanacağını kaydetti.

“Büyük saygı duyuyorum ve minnettarım “
Bakan Schreinemacher  açıklamasında “Hollandalı kurtarma görevlilerinin çabalarına büyük saygı duyuyorum ve minnettarım. İnsanların çektiği onca acının ortasında, 12 kişiyi ve bir köpeği kurtararak, sevdiklerini rahatlatarak ve diğer kurtarma ekiplerine yardım ederek bir fark yaratmayı başardılar.” şeklinde ifade kullandı.

Nieuwsuur programı tarafından çekimleri yapılan Hollanda USAR ekibinin bir haftalık çalışmasından kareler:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.