Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi Selçuk Ünal, Kültür Müşaviri eşliğinde Keukenhof Parkı'na ziyarette bulundu. Ziyaretleri sırasında, parkın direktörü Sandra Bechtholt ve Hollandalı-Türk bahçıvanların eşliğinde, Willem-Alexander Binası'nın önündeki alana "İstanbul Lalesi" dikildi.

Büyükelçi Ünal, lalelerin Türk-Hollanda dostluğunun tarihi bir simgesi olduğunu belirtti. 

Keukenhof 02

Yüzyıllar önce Türk tüccarlar ve büyükelçiler tarafından bir dostluk nişanesi olarak hediye edilen laleler, ardından Hollanda'da da yetiştirilmeye başlandı.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, Hollanda Krallığı Dostluk Anlaşması'nın 100. yılı, Keukenhof'un kuruluşunun 75. yılı, Türkiye-Hollanda İş Gücü Anlaşması'nın 60. yılı ve Osmanlı Devleti'nin temsil edildiği Lahey Barış Konferansı'nın 125. yılı kutlamalarıyla birlikte kırmızı "İstanbul Lalesi" toprakla buluşturularak açılacak ve ziyaretçileri karşılayacak.

Bu olay, Türk-Hollanda dostluğunun sonsuza kadar sürecek tarihi bir nişanesi olarak nitelendirilmektedir. 

Keukenhof 03

Haber: Sedat Tapan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş