Resmi makamlar ve Türk vatandaşları ile toplantılar yapmak için heyet halinde Almanya’da bulunan T.C. Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ile düzenlediği toplantıda Kassel kentinde yeni bir konsolosluk açılacağını belirtti. 

Köln Başkonsolosluğunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen T. C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim,  Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadıkları Almanya’nın Kassel kenti ve çevresinde yeni bir konsolosluk açılacağını duyurdu.

Serim Kassel konsolosluğunun Almanya’daki 14’üncü konsolosluk olacağını belirtti ancak ne zaman açılacağı konusunda kesin bir tarih vermedi.

Serim, Almanya'daki Türk toplumunun meselelerinin ele alındığı toplantıda, Dışişleri Bakanlığının her zaman ve her koşulda vatandaşın yanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Heyetimizde hem Almanya makamlarıyla temasta bulunmak, hem sizlerle bir araya gelip hasbihal etmek istedik. Güçlü diplomasi anlayışımızla 7/24 başkonsolosluklar, büyükelçiliğimiz ve bakanlığımız olarak hizmetinizdeyiz. Yaklaşık 6,5 milyon vatandaşımız yurt dışında yaşamakta. Bunu tabii her devlete nasip olmayacak bir hazine gibi görüyoruz, bizim için çok önemli bir değer. Bu bağlamda ülkemize muhabbetle bağlı olan her kardeşimiz kıymetlidir."

Bakanlık olarak önceliklerinin yurt dışında yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını net olarak karşılamak olduğunu vurgulayan Serim, "Bu aynı zamanda dış politikamızın ana sütunlarından birini oluşturmaktadır. Bu anlayışla yurt dışındaki vatandaşlarımıza sayı ve çeşitlilikte en fazla hizmet veren ülkeler arasına girdik. Konsolosluk.net üzerinden yıllık yaptığımız işlem sayısı 2 milyonu buluyor. Sadece 2022 yılında işlem sayısı 3,4 milyonu aşmış durumdadır. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızdan gelen talep çerçevesinde her geçen gün daha da ileri taşımaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı

Büyükelçi Şen ise Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Türk toplumu açısından önemine işaret ederek, "KRV Almanya'da yaşayan yaklaşık 3,5 milyon insanımızın yaklaşık üçte birinin yaşadığı, Almanya'nın da nüfus bakımından en büyük eyaleti. Dolayısıyla bu önemli eyalette bizler de 4 başkonsolosluğumuz aracılığıyla sizlere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Vatandaşların istekleri not edildi
Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, Köln Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen toplantıya katılan vatandaşların isteklerini de not etti.

Bremen ve çevresinde yaşayan ve konsolosluk hizmetleri için Hannover’e gitmek durumunda olan Bremen ve çevresindeki Türk vatandaşları başkonsolosluk açılması isteğinde bulundu.

Toplantıya katılan vatandaşların gündeme getirdiği konuların başında  Almanya’daki sigortalıların Türkiye’de sadece acil sağlık hizmetleri aldı, bunun yerine diğer sağlık hizmetlerinden de yararlanabilmesi geldi. Diğer bir konu ise yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için belirlenen dövizle askerlik bedelli oldu. Vatandaşların gündeme getirdiği bir başka konu ise kişisel cep telefonlarının Türkiye telefon hatlarını kullanmasındaki kısıtlamanın kaldırılması oldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.