Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, SAR Arama Kurtarma Derneği ve Reddingshonden ekibi arasında imzalanan işbirliği protokolüne ev sahipliği yaparak memnuniyetini dile getirdi.

Protokol imza töreninde taraflara destek sunan Başkonsolos Ersoy, bu önemli işbirliğinin gerçekleşmesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Reddingshonden RHWW köpekli arama ekibi, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra Türkiye'ye giderek arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Deprem bölgesinde AFAD koordinasyonunda SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği ekibiyle işbirliği içinde birçok depremzedeyi enkazdan kurtardılar.

Reddingshonden RHWW ile SAR arasındaki işbirliği ve diyalog, deprem sırasında başlamış ve sonucunda iki dernek arasında bir iyi niyet protokolü imzalanmasına karar verilmişti. Bu protokol, arama kurtarma faaliyetlerine yönelik ortak eğitimler düzenlenmesini ve tecrübe ile bilgi paylaşımını amaçlamaktadır.

Başkonsolos Ersoy, yaptığı açıklamada, Türkiye ve Hollanda'dan iki dernek arasındaki işbirliğinin deprem gibi acil durumlarda arama kurtarma çalışmalarının etkinliğini artıracağını belirtti.

Amsterdam Başkonsolosluğumuzda gerçekleşen bu önemli imza töreninde ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkonsolos Ersoy, Sonhaber.eu'ye yaptığı özel açıklamada, Türkiye ve Hollanda arasında deprem döneminde başlayan işbirliğinin daha da güçlenerek ilerleyeceğine inancını belirtti. Ayrıca, SAR Arama Kurtarma Derneği ve Reddingshonden ekibinin deprem gibi acil durumlarda ortak çalışarak, sahip oldukları bilgileri ve tecrübeyi paylaşarak iki ülkede ya da üçüncü ülkelerde ihtiyaç duyulması halinde insan hayatının kurtarılmasına daha etkin rol üstleneceklerini vurguladı.

Başkonsolos Ersoy, dünya genelinde yaşanan doğal afetlerin ve acil durumların artmasıyla birlikte arama kurtarma faaliyetlerinin uluslararası işbirliği ve koordinasyon gerektirdiğine dikkat çekerek, bu protokolün bu gereksinime bir yanıt teşkil edeceğini söyledi.

SAR Arama Kurtarma Derneği ve Reddingshonden ekibinin başarılı geçen ortak çalışmalarını kutlayan Başkonsolos Ersoy, bu işbirliği protokolünün her iki ülke için de hayırlı olmasını diledi ve ilerleyen süreçte Türkiye-Hollanda arasındaki işbirliği ve yardımlaşma kültürünün, acil durumlarda daha hızlı ve etkin müdahalelere katkı sağlayacağını vurguladı.

Haber: Sedat Tapan
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran