Hollandaca ve Türkçe ile iki dilli büyüyen çocukların Türkçe ana dil gelişimlerini desteklemek için çalışmalar yürüten Tulip Enstitüsü’nün birçok faaliyetinin yanı sıra çocuklara Türkçe etkileşimde bulunabilecekleri alanlar yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Utrecht’te başlattığı Türkçe Çocuk Kitapları Koleksiyonu büyük başarı elde etti. Tulip Enstitüsü bu başarının ardından aynı projeyi şimdi Amsterdam’da gerçekleştirecek. 

OBA kütüphaneleri iş birliği ile ilk olarak OBA Banne Kütüphanesinde kurulacak olan Türkçe Çocuk Kitapları Koleksiyonu ailelerin kitap bağışları ile oluşturulacak.  Bu bağışlar 1 Mart itibariyle yapılabiliyor.

Enstitüden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Tulip Enstitüsünün Türkçe çocuk edebiyatının nitelikli eserleriyle, önemli yazarlar ve çizerleriyle Hollanda’da iki dilli büyüyen çocukları buluşturmak hedefiyle başlattığı bu çalışmada Türk toplumunun desteği ve katkısı çok önemli. Her Türkiye tatilinden dönerken çocukları için kitap taşıyan ailelerimiz ile artık Amsterdam’da yerleşik olan çocuklarımız için onlarla beraber kalıcı ve zengin bir kitaplık kurma vakti. Bölge halkıyla birlikte inşa edeceğimiz koleksiyonu sürdürülebilir bir programla çocuklara yönelik Türkçe okuma ve etkinlikler de organize ederek aktif tutacağız.

Nasıl Kitap Bağışında Bulunulabilir? Aileler ne yapabilir?
Türkiye ziyaretinden dönen aileler valizlerine yeni bir çocuk kitabı koyup getirebilir ya da evlerinde iyi durumda olup artık kullanmadıkları kitapları 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında OBA Banne Kütüphanesi yetkililerine teslim edebilir.

Kampanyaya ilişkin tüm detaylar  www.tulipinstitute.org adresinde yer almaktadır.

Kitaplar bağışçıların adı ile kitaplıkta yer alacak
Bağışlanacak kitabın içerisine bir not kağıdına bağışçılar kendilerinin, çocuklarının veya aile soyadlarını yazarak bırakabilirler. Bağışlanan her kitap bağışçının adı ile koleksiyonda yer alacak ve yüzlerce çocuğa ulaşacak.  İlk olarak OBA Banne Kütüphanesi lokasyonunda açılacak koleksiyon ilerleyen dönemde Amsterdam’da Türk toplumunun ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgelerdeki kütüphanelerde de aynı çalışma gerçekleştirilecek.

©Sonhaber.eu

Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.