Sevgili okurlar,

Bu yazımda sizlere 'Schade Verzekering Inzittenden (SVI)' yani 'Sürücüyü de kapsayan özel kaza hasar sigortası' hakkında kısaca bilgi vereceğim. 

Sigorta denilince ilk aklımıza gelen şey genel olarak maddi bir teminatı güvence altına almak olur. Sigorta sayesinde aracımız, evimiz, işyerimiz, gerek kendimiz gerekse sevdiklerimiz veya hayatta değer verdiğimiz şeylere karşı gelebilecek bir risk veya herhangi bir kaza durumunda maddi olarak teminatımız karşılanır. Sigorta yaptırmış olduğumuz için manevi yönden de kendimizi iyi ve güvende hissederiz, ne demişler mal canın yongasıdır.

Trafik sigortası, aracınız ile gerçekleştireceğiniz bir kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara karşı vereceğiniz bedeni ve maddi zararları karşılayan bir sigorta türüdür. Hollanda kanunlarına göre zorunlu olan bu sigortayı yaptırmadan trafiğe çıkmanız yasaktır. 

Siz trafikte ne kadar dikkatli olursanız olun, ne kadar usta şoför olursanız olun, bazen hava koşulları, bazense karşı tarafın bireysel hataları yüzünden veya sizin bireysel hatalarınız yüzünden trafik kazalarının önüne geçemezsiniz. 

Kendinizi daha çok güvence altına almak için trafik sigortanıza ek olarak yaptıracağınız SVI (Schade Verzekering Inzittenden) yani  'Sürücüyü de kapsayan özel kaza hasar sigortası'  ise şoför dahil olmak üzere araç içindeki herkesin haklarını geniş kapsamlı şekilde ele alan, başka bir deyişle  'sizi tamamen koruyan' bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortanıza ek olarak aylık 3-6 euro arasında bir maliyet getiren bu sigorta, kesenize fazladan bir yük getirmeyeceği gibi kusurlu olduğunuz kazalarda ise size adeta bir kalkan olacaktır.  

SVI sigortanız olduğu takdirde başınıza gelebilecek herhangi bir trafik kazası sonrasında haklı yada haksız olduğunuza bakılmaksızın insan odaklı zararlarınız 'Letselschade' kapsamına alınarak kaza tazminatınız (letselschadevergoeding) karşılanır. SVI sigortanız olmadığı takdirde kusurlu olduğunuz trafik kazalarında letselschade giderleriniz karşılanmaz ve tazminat alma şansınız ortadan kalkar. Zorunlu trafik sigortası sadece sakat kalma yada vefat durumunda poliçeyi devreye sokar. 

SVI sigortası yurt içi kazalarını kapsadığı gibi yurt dışı kazalarını da kapsayan bir sigorta türüdür. Hollanda'da yaşayan gurbetçilerimiz anavatana giderken çok çeşitli ülkelerden geçmektedirler. Yurtdışında, tatilde veya sıla yolunda başınıza gelebilecek bir trafik kazası sonrası, orada kalıp işlemlerinizi yapmak, derdinizi anlatmak , yabancı sigortaya laf anlatmak mümkün değildir. O yüzden SVI olduğu takdirde kazalarda haklı yada haksızlığa bakılmaksızın öncelikle kazazedenin (Slactoffer) letselschade masrafları karşılanarak, tazminat almasının önü açılmış olur. 

Trias Legal, kaza sonrası her türlü hukuki desteği ve tazminat işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir.  Trias ailesi olarak kazasız bir yaşam sürmenizi dileriz.

Yakup Terzi
Kaza Hukuku Uzmanı
CEO - Trias Legal

Trias Legal - Letselschade
Rotterdam Airportplein 22, 
3045 AP Rotterdam

Telefoon: 010 - 799 7040
Mobiel: 06 - 14 200 440

www.triaslegal.nl