GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişimine engel olmak amacıyla geldiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci askerlerin ateş etmesi sonucu iki bacağından yaralanan kick boks sporcusu İsmet Doğan'ı ziyaret etti.

Tedavisinin ardından taburcu edilen ve geçen hafta ailesinin yaşadığı Nizip ilçesindeki evine gelen İsmet Doğan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Demir, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye üzerinde oynanan hain ve kalleş oyunun millet tarafından gurur abidesiyle bozulduğu tarih olduğunu belirtti.

Gaziantepli sporcu İsmet Doğan'ın da bir çok vatan evladı gibi İstanbul'da hainlere karşı koyduğunu ve gazi olduğunu ifade eden Demir, "Bir kez daha kanıtlanmıştır ki, hiçbir hain yapı, sporcunun aklını kiralayamaz. Çünkü spor, bağlılığını vatanın ve bayrağın birleştirici gücünden almıştır. Ülkesini hiçbir zaman satmayan, aklını hain emellere kiralatmayan, yiğit yürekli sporcularımızı buradan kutluyorum. Onlar bu ülkenin gururudur, geleceğidir." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmet Doğan ise vatan ve millet uğruna gazilik şerefine ulaştığı için mutlu olduğunu anlatarak, "Aslında şehit olmadığım için de üzgünüm. Çünkü vatan müdafaası söz konusu olunca can feda olur. Bunun en büyük göstergesi tarihimizdir. Bu sebeple bu vatana her zaman canım feda olsun. Geçmiş olsun mesajlarını ileten Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve ziyaretime gelen sizlere de teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Demir, ziyarette İsmet Doğan'a eşofman takımı hediye etti.