Olay, Cuma günü öğlen saatlerinde Sırbistan sınır kapısında meydana geldi. Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçi ailenin bulunduğu araç, dönüş yolunda Sırbistan sınır kapısı yetkilileri tarafından detaylı bir aramaya alındı. Araç içerisinde yapılan aramada bir adet silah ve çok sayıda mermi bulundu.

Yaşadıkları olayı Silayolu.com'a anlatan aile bireyi, "Sırbistan'a geldiğimizde arabamızı detaylı bir aramaya tabi tuttular ve araçta kimin ve nasıl koyduğunu bilmediğimiz bir silah ve birçok mermi buldular. Kendimizden emin olduğumuz için yetkililere bu durumun kesinlikle bizimle ilgili olmadığını, silah üzerinde parmak izi ve balistik inceleme yapılabilir olduğunu belirttik. Gümrük görevlilerinin kendilerine konunun kapanması için para talep ettiğini ve hatta bir yetkilinin silahı kendilerine satmamız halinde konunun kapanabileceğini söylediğini, ancak bu teklifi kesinlikle kabul etmediklerini" iddia etti.

Cuma gününden beri gözaltında tutulan aile, devlet yetkililerinden konuya müdahale etmelerini istiyor.

Haber ve Fotoğraf: Silayolu.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: Ömer Aşıran