Sürekli yağan yağmur, hem Belçika'da hem de Almanya'da büyük sorunlara neden oldu. Belçika'da özellikle Maastricht'e yakın olan Limburg'un Voeren belediyesinde bodrumları su bastı, sokaklar su ile doldu. Almanya'da Saarland eyaletinde büyük sorunlar yaşandı. 

Cuma akşamı başlayan aşırı yağış nedeniyle Belçika’da Voer Nehri'ndeki yükselen su seviyesi büyük sorunlara yol açtı, ancak daha sonra Berwijn nehrinde artan su seviyesi daha büyük bir sorunlara neden oldu. Berwijn nehrindeki su seviyesi özellikle Liège kentinde alarm eşiğine ulaştı. Önümüzdeki saatlerde bu durumun Liege ve Limburg illerinde bulunan Geul Nehri için de gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca, Maas Nehri'nin yan kollarındaki su seviyesini artacağı tahmin ediliyor.

Batı Almanya'nın Saarland eyaleti de Cuma günü şiddetli yağmur nedeniyle sel ve toprak kaymaları ile karşı karşıya kaldı. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Cumartesi günü etkilenen bölgeyi ziyaret ederek durum hakkında bilgi aldı.

Eyaletin başkenti Saarbrücken başta olmak üzere birçok bölgede yağış sonucu oluşan su baskınları ve seller nedeniyle bölgede çok sayıda bina ve huzurevi boşaltıldı. Almanya İçişleri Bakanlığı, özellikle eyaletin güneydoğusunda "ciddi bir sel durumu" olduğunu belirtti.

Hollanda’da Gulpen-Wittem belediyesinde olası su baskını nedeniyle iki kamp tahliye edildi. Güney Limburg Güvenlik Bölgesi tarafından yapılan açıklamada Etenaken'deki De Gele Anemoon kampından yaklaşık 58 kişi ve De Gronselenput kampından 128 kişinin otobüslerle çevredeki otellere götürüldüğü belirtildi.

Her iki kampa giden yol dahil birçok yol kullanılamaz hale geldi. Güney Limburg Güvenlik Bölgesi, insanlara çevreyi terk etmeleri ve yardım ekiplerine alan açmaları çağrısında bulundu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya Graben-Neudorf’ta Yeni Camii'nin temeli dualarla atıldı Almanya Graben-Neudorf’ta Yeni Camii'nin temeli dualarla atıldı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş