Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Almanya ve Fransa'nın desteği ile NATO Genel Sekreterliği'ne seçilme yolunda ilerliyor. Rutte'nin görevi büyük ihtimalle 4 Nisan'da resmi olarak açıklanacak.

Reuters'ın üç diplomata dayandırdığı bilgiye göre, Rutte şu ana kadar yaklaşık 20 NATO üyesinin desteğini almış durumda. 

Hollanda'da ilk kez bir başbakan, hükümeti yeni başbakana devretmeden görevinden ayrılacak. Rutte'nın ayrılmasıyla boşalacak Başbakanlık koltuğuna kimin geleceği şimdiden tartışma konusu.

Bazı kaynaklar, daha önceden de başbakan olabileceği düşünülen Dilan Yeşilgöz'ün bu geçici göreve gelebileceğini belirtiyor. Ancak Yeşilgöz'ün şu anda kabinenin oluşumu için yürütülen koalisyon görüşmelerine katılması gerektiği ve bu nedenle başbakanlık görevinin gerektirdiği dış ülke ziyaretlerini yapamayacağı için aday olmayacağı düşünülüyor.

Her halükarda geçici hükümetin başına Rutte'nin partisi Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) siyasetçilerinden birinin gelmesi beklenmekte.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Foto: Martijn Beekman - Rijksoverheid
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.