Geçtiğimiz hafta Rotterdam’ın Zuidwijk mahallesi Schammenkamp'ta meydana gelen ve üç kişinin ölümüne, onlarca kişinin evsiz kalmasına neden olan patlamayla ilgili bir 34 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Binada bir uyuşturucu imalathanesinin olduğu ve patlamanın da buradan kaynaklandıığı iddia edildi.

Rutte patlamanın olduğu bölgeyi ziyaret etti
Bugün sabah saatlerinde patlamanın olduğu bölgeyi ziyaret eden Başbakan Mark Rutte Rutte, Schammenkamp'ta bölge sakinleri ve hasarı temizlemek ve onarmak için çalışan görevlilerle görüştü. Uzun müddet olaya karışanların hikayelerini dinleyen Rutte, olası bir uyuşturucu imalathanesinin varlığına ilişkin sorulara yanıt vermedi.

Zanlı sadece avukatı ile görüşebiliyor
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü gözaltına alınan kişinin tam kısıtlama altında tutulduğu ve sadece avukatı ile görüşmesine izin verildiği belirtiliyor. Zanlı Salı günü sorgu hakimi karşısına çıkartılacak.

Zanlının patlama ve yangınla ilgisi hakkında bir açıklama yapmaktan kaçınan polis,i soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Üç kişi hayatını kaybetti
Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü meydana gelen patlama ve yangından sonra Çarşamba günü 43 yaşındaki Kamran’ın cansız bedenine ulaşıldı. Perşembe akşamı ise 22 yaşındaki İlyas’ın cesedine ulaşıldı. Pazar günü polis tarafından yapılan açıklamada, Cuma günü bulunan cesedin ise 33 yaşındaki Mustafa’ya ait olduğu belirtildi.

Patlamaya uyuşturucu imalathanesi neden olmuş olabilir
Polis, patlamanın yıkıntıları arasında uyuşturucu üretimiyle ilgili olabilecek çeşitli eşyalar bulduğu belirtiliyor.

Telegraph gazetesi, tutuklanan 34 yaşındaki adamın, hayatını kaybeden İlyas’ın amcası olduğunu yazdı. Polis henüz bu bilgiyi teyit etmedi.

Bölgesel yayın kuruluşu Rijnmond ise şuanda gözaltına olan “Jalal” adlı kişinin, felaketten yaklaşık 40 dakika önce kiraladığı depodan ayrıldığını,  patlamadan iki gün sonra da bariyeri aşarak kurbanlara ulaşmaya çalışan kişilerden biri olduğunu yazdı.

Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı

NOS haber sitesinde bu haftanın başlarında bölgedeki gazetecilerin enkaz altından aseton ve hidroklorik asit içeren bidonların çıkarıldığını gördüklerini aktardı. Bu maddeler uyuşturucu üretiminde kullanılmış olabileceği iddia edildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.