Perşembe günü yaşanan iki saldırıyı gerçekleştiren 32 yaşındaki,  tıp öğrencisi saldırganın kimliği açıklandı. İsminin Fouad L. olduğu belirlenen saldırganın daha önceden hayvanlara işkence ettiği gerekçesiyle yargılanarak ceza aldığı ve hakkında Savcılık tarafından üniversiteye bir uyarı mektubu gönderildiği ortaya çıktı.

Savcılıktan gelen uyarı mektubu
Gerçekleşen silahlı saldırılar nedeniyle Perşembe günü gözaltına alınan Fouad L.’nin Erasmus MC üniversitesinde aile hekimi olarak eğitim gördüğünün belirtilmesinin ardından Savcılığın üniversiteyi uyardığı bir mektup ortaya çıktı. 

Gönderilen uyarı mektubunda hastanenin adamın "birkaç kez polis ve adaletle karşılaştığını, bu durumun Rotterdam mahkemesinde bir mahkumiyete yol açtığını" göz önünde bulundurması istendi. Mektubun ne zaman gönderildiği veya Erasmus MC'nin savcılığın uyarısından sonra herhangi bir eylemde bulunup bulunmadığı bilinmiyor. 

“Endişe verici davranışlar içerisinde”
Savcılık mektubundan anlaşıldığı üzere saldırgan, son yıllarda hayvan istismarı nedeniyle birkaç kez yargı ile karşılaştı. Bu yılın Ocak ayında bir köpeği tekmeleyip fırlattığı için mahkeme karşısına çıkmak zorunda kalan adamın 2021'de bir güvercini okla vurduğu ve bir tavşanı dövdüğü belirtiliyor.

Savcılık mektubundan, görülen son davada dinlenen tanıkların, adamın "endişe verici ve psikotik davranışlar sergilediğini, kahkahalar attığını ve bağırdığını ifade ettiği ve telefonunda da şiddet içerikli görüntüler ve aşırı sağcı resimler bulunduğu aktarıldı.

Savcılık, bu bilgilerin Erasmus MC'ye "temel diploma sağlayıcı rolünüzü yerine getirmeniz ve - gerekirse - uygun ve gerekli önlemleri almanız" için verildiğini belirtti.

Hayvanlara işkence geçmişi
Elde edilen bilgilere göre Fouad L.’nin ilk olayı 2018 yılında gerçekleşti. Balıklara zıpkınla ateş eden L. bunu “balıkların bir hissi olmadığı için, problem yok” şeklinde ifade ettiğini belirten Savcılık, bu olay sonrasında bir uyarı verilerek elindeki zıpkına el konulduğunu aktardı.

Üç yıl sonra, durum daha da şiddet içeren bir hal aldı. Fouad L. 2021 yılı Ağustos ayında kendi tavşanını dövmek ve bir güvercini okla vurmak suçundan yakalandı. Sadece ilk suçtan 40 saatlik bir toplum hizmeti cezası aldı. L.’nin sarhoşken tavşanını tekmeleyerek üzerine tuğla ile vurduğu belirtiliyor. Bu olayda komşusunun ihbarı üzerine eve gelen polis ekipleri, adamın evinin aşırı pis, her yanda hayvan pislikleri bulunduğunu ve bahçede çok sayıda kötü durumda hayvan olduğunu ifade ediyor.

Geçen yıl yaşanan olayda ise L. kendi köpeğini dövdüğü, tekmelediği ve bahçesinde yerden yere fırlattığı için şikayet edildi. Yaşanan bu işkence bir komşu tarafından filme alınsa da L. sorgusunda alkol bağımlılığı ve Asperger sendromu olduğunu belirtti ve ceza almadan serbest bırakıldı.  Yaralanan köpek adamın elinden alınarak bakım evine gönderildi ve ameliyat edilmek zorunda kalındı. 

Silah saldırılar üç kişinin hayatına mal oldu 
Perşembe günü yaşanan iki silahlı saldırı sonrasında şüpheli, 32 yaşındaki Rotterdam'lı Fouad L., yakalandı. 

İlk olay, Rotterdam-West semtinde Heiman Dullaertplein'de bir evde meydana geldi. Bu saldırıda 39 yaşındaki bir kadın ve 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. 

Kısa bir süre sonra Erasmus MC'nin Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen ikinci saldırıda 43 yaşındaki Rotterdam'lı aile hekimi ve öğretim görevlisi Jurgen Damen hayatını kaybetti. Damen’ın evli ve bir kız babası olduğu, Katendrecht’te aile hekimi olarak çalıştığı öğrenildi.

Polis, saldırganın hedefli hareket ettiğini, olayda başka şüpheli bulunmadığını düşünüyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş