Rotterdam'ın Zuidwijk mahallesi Schammenkamp'ta bulunan apartman kompleksinde pazartesiyi Salı gününe bağlayan gece saatlerinde meydana gelen patlama ve ardından başlayan büyük yangında biri ağır iki kişi yaralandı. Yangın söndürüldü ancak binada büyük hasar oluştu. Binada bulundukları düşünülen üç kişiye ise hala ulaşılamamış durumda.

Güvenlik bölgesinden bir sözcü, "Eğer hala binadalarsa, en kötüsünden korkuyoruz" şeklinde açıklama yaptı. Sözcü, apartman kompleksinin bir bölümünün yıkıldığını ve patlamanın bir garajda meydana geldiğini belirtti.

Patlamanın garajda bulunan bir arabada gerçekleştiği ve patlamanın etkisiyle bu aracın garajdan dışarıya savrulduğu belirtildi. Aracın sokağa fırlamasının ardından binada birkaç evde yangın çıktı. Garajda gerçekleşen patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Elde edilen bilgiye göre patlamanın meydana geldiği garajın yanında bulunan pastaneler zinciri Almina'ya ait imalathane, patlamanın da etkisiyle tamamen kullanılamaz hale geldi.

İki kişi yaralandı, 3 kişi henüz bulunamadı

yangın 03
Güvenlik bölgesi sözcüsü patlama sonrasında ağır yaralı olan bir kişinin mahalle sakinleri tarafından binadan çıkartıldığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti. Bu kişinin patlamanın meydana geldiği garajın üstündeki dairede oturduğunu aktardı. Diğer yaralının ise hafif yaralandığını ve ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Sözcü binada üç kişinin daha bulunduğunu tahmin ettiklerini ancak şuana kadar bu kişileri bulamadıklarını dile getirdi.

Sözcünün aktardığı bilgiye göre en az 44 daire oturulamaz hale geldi. Yangın nedeniyle tahliye edilen apartman kompleksi sakinleri gece boyunca yakın bir bölgedeki spor salonunda misafir edildi. Bazı kişilerin ailelerinin veya tanıdıklarının yanında kalmayı tercih ettiği altı kişinin ise bir otele yerleştirildiği belirtildi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, patlamanın meydana geldiği konut bloğunda bulunan bir havai fişek dükkanı önlem amaçlı boşaltıldı. Yangının bir süpermarkete sıçramasını önlemek için arada bulunan bir bina da yıkıldı.

yangın 02yangın 01

©Sonhaber.eu

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.