Salı akşamı Rotterdam Zuidplein otobüs durağından otobüse binecek olan 15 ve 17 yaşlarındaki iki genç ile otobüs şoförü arasında çıkan tartışmada, sadece şoföre destek vermek için araya giren adam bıçaklandı.

Salı akşamı saat 19:45 sularında meydana gelen bıçaklanma olayı şu şekilde cereyan etti: İki genç Zuidplein otobüs durağından otobüse binerken, gençlerden biri ödeme yapmadı. Bunu fark eden otobüs şoförü gençleri uyardı. Ancak gençler bu uyarıya da aldırış etmedi ve şoförle tartışmaya başladı. Çıkan tartışmada gençlerden biri RET çalışanının suratına tükürdü. Bunun üzerine 43 yaşındaki başka bir yolcu olaya müdahale etti ve şoförü korumaya çalıştı. 

Adamın şoförle gençlerin arasında kaldığı tartışmada, gençlerden biri cebinden bir bıçak çıkarttı ve yolcuyu bıçakladı. Gençler daha sonra araçtan inip Carnissesingel istikametinde koşarak kaçtı.

Polis tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada gençlerin kimliklerinin otobüsün içindeki ve istasyondaki kamera görüntülerinden tespit edildiği ve bu sayede yakalandıkları aktarıldı. Polis 15 ve 17 yaşındaki her iki gencin de Rotterdam’da ikamet ettiğini kaydetti.

RET tarafından yapılan açıklamada, olaydan dolayı büyük üzüntü yaşandığı, şoförle irtibat halinde olunduğu belirtildi. “Söz konusu yolcunun şiddet içeren davranışını kesinlikle onaylamıyoruz. Yardımsever yolcuya da büyük bir minnet borcumuz bulunmakta” ifadesine yer verildi.
©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.