Rotterdam Charlois semtinde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden, 36 yaşındaki Burak Ateş’in cenaze namazı kılındı. Rotterdam Mevlana Caminde pazartesi günü yatsı namazından sonra kılınan cenaze namazına cami cemaati ve Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Altay katıldı.

Charlois'de çıkan yangın
Geçtiğimiz hafta Cuma günü Charlois mahallesinde gece saat 02:30 sıralarında başlayan yangın itfaiye ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde kontrol altına alınabildi. Yanan eve giren ekipler Burak Ateş’in cansız bedeni ile karşılaştı.

Rotterdam polisinin gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda, Hollanda’da ailesi olmayan Burak Ateş'in kimliği tespit edilerek, Eskişehir’de bulunan ailesine ulaşıldı.

Hafta sonunda Ateş’in Türkiye’deki ailesi cenazenin nakledilme konusunda Sonhaber.eu’ya ulaşmasının ardından, ekibimizden Sedat Tapan Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Altay ile iletişime geçti. Federasyon, cenazenin Türkiye’ye nakledilme sürecini derhal üstlenerek, gerekli girişimleri sağladı.

Cenazenin Salı günü akşam saat 22:00’de Türk Hava Yolları uçağı ile Türkiye’ye nakledileceği öğrenildi.

Ömer Altay: Elimizden geldiği kadar yardım etmeye gayret ediyoruz
Sonhaber.eu’ya açıklama yapan Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Altay, Hollanda’da yaşayan ve kimsesi olmayan vatandaşların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşıldığını ve bu kişilere sahip çıkıldığını dile getirdi.

Ömer Altay (1)

Altay, “Hollanda'da hiç kimsesi olmayan ve herhangi bir cenaze fonuna kaydı bulunmayan kişilere elimizden geldiği kadar yardım etmeye gayret ediyor, vatandaşı mağdur bırakmamak için çaba sarf ediyoruz.” dedi. 

“Hakka hizmet, halka hizmet anlayışıyla görevimizi yerine getiriyoruz.” diyen Altay “Bu zorlu süreçte, Allah kimsenin başına böyle sıkıntılar vermesin. Sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyoruz.” şeklinde ifade kullandı.

Cenazenin Eskişehir’e nakli için gerekli gerekli olan tüm organizenin Federasyon tarafından yapıldığını dile getiren Ömer Altay, 3800 euroluk nakil masrafının da hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

Mevlana Cami'nde kılınan namaz ve nakil işlemleri

Burak Ateş cenaze RotterdamBurak Ateş cenaze  02Burak Ateş cenaze 03Burak Ateş cenaze 04

©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.