Geçtiğimiz hafta sonunda Charlois mahallesi sakinleri Van Eversdijckstraat'taki bir yeraltı çöp konteynerine düşen 600 euro nakit para için seferber oldu. Yanlışlıkla bir kutunun içinde çöp tenekesine atılan para yoğun arayıştan sonra bulundu.

Rijnmond Haber sitesinde yer alan habere göre, evde 600 euro para bulan küçük kız bu parayı bir kutunun içine yerleştirdi. Ancak ebeveynleri evi toplarken kutuyu boş sanarak Van Eversdijckstraat'taki çöp konteynerine attı. Daha sonra paranın yerinde olmadığını anlayan anne ve baba, hırsızlık olabileceği telaşıyla evdeki kamera kayıtlarına bakınca olayın iç yüzü ortaya çıktı. 

Rijnmond’un “Ayla” olarak adlandırdığı küçük kız, parayı bir kutunun içine koyuyor, aile ise cumartesi günü evi toplarken bu kutuyu çöpe atıyor.  

Olayın duyulmasını ardından mahalle grubunda bulunan bir komşu herkese haber veriyor. Anita Barendregt’in yaptığı çağrıya yanıt olarak en az 20 mahalle sakini seferber oldu. Önce çöp şirketinden gelen bir kamyon yeraltı çöp konteynerini yukarı çekiyor, daha sonra temizlik görevlileri konteynerin içindeki torbaları tek tek dışarı alıyor. O sırada ellerinde eldivenleri ile hazır bulunan mahalle sakinleri de torbaları birer birer açarak içindekini kontrol ediyor. 

Mahalle sakinlerinden restoran sahibi Ziyaettin Karacan gazeteye yaptığı açıklamada, "Çok sayıda insan yardım etti. Tam yirmi kişi oradaydı. Sonunda kutu bulundu. İnsanlar alkışladılar ve sevinç çığlıkları attılar. Bu güzeldi.” şeklinde açıklıyor.

Gazeteye konuşan parası kaybolan ailenin büyük kızı 600 euro’yu kira için ayırdıklarını belirtirken, “Gerçekten çok stresliydik. Artık parayı masanın üstünde bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijnmond Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş